...het kunnen rondkomen

Heb je vragen over huishoudgeld? Wil je weten hoe je je inkomsten goed kunt afstemmen op je uitgaven? Of vraag je je af hoe je een goede administratie kunt voeren? Voor antwoorden op deze vragen kun je terecht bij het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Dit is een onafhankelijke stichting die voorlichting geeft over budgetteren.

Voor meer informatie of voor het opvragen van brochures kun je contact opnemen met Nibud(externe link).

.…de weg naar (meer) werk

Misschien kun je je (minimum)inkomen verhogen door een betaalde baan te vinden. Of misschien kun he meer uren gaan werken. Wij kunnen je hierbij helpen. Als je ondersteuning wenst, neem dan contact met ons op.

...je administratie

Door allerlei oorzaken kun je het overzicht op je financiën zijn kwijtgeraakt. Bijvoorbeeld door ouderdom of omdat je je partner bent verloren. Maar ook door het kwijtraken van je baan of door ziekte kun je moeite krijgen om je administratie op orde te houden. Als er dan in je directe omgeving niemand is om je te helpen, is het tijd voor een steuntje in je rug.

Het project Thuisadministratie kan je hierbij helpen. Een medewerker van Thuisadministratie kan bijvoorbeeld je thuisadministratie eenmalig ordenen. Wanneer dit niet voldoende is, behoort ook langdurige begeleiding tot de mogelijkheden.

Aanmelden voor het project Thuisadministratie kan via het zorgloket van uw gemeente.

Inwoners van de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden kunnen zich ook rechtstreeks melden bij Wél(externe link) via telefoonnummer 0497 – 514 746.

…je welzijn

Iedereen kampt dagelijks met kleine of grote problemen. Vaak kun je die zelf oplossen, eventueel met hulp van familie of vrienden. Maar het kan ook zijn dat je er samen niet uitkomt. Of dat je er met niemand over kunt of durft te praten.

Het kan over allerlei problemen gaan, zoals:

  • Relatieproblemen
  • Verwerken van een verlies
  • Pesten
  • Discriminatie
  • Geweld
  • Gezondheid
  • Opvoeding
  • Verslaving
  • Inkomen

Lumens in de buurt is een stichting voor maatschappelijke dienstverlening die op verschillende locaties in de Kempengemeenten een kantoor heeft. Zij kunnen je (gratis) helpen. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kun je contact opnemen met Lumens. Dit kan via telefoonnummer 040-219 33 00.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?