Vanaf begin dit jaar heeft Lumens in de even weken op dinsdag een inloopmiddag op het Werkplein van KempenPlus. Deze inloopmiddag is bedoeld voor iedereen die hulp nodig heeft bij algemeen maatschappelijk werk. Wij hebben Tessa (Maatschappelijk Werker binnen Lumens) gevraagd om zichzelf voor te stellen:

Mijn naam is Tessa Wuijts en ik ben maatschappelijk werker bij Lumens. Vanaf 10 januari zal ik om de twee weken op dinsdag van 13:00 tot 16:00 een inloopspreekuur houden bij KempenPlus. Iedereen heeft wel eens momenten dat het even niet zo lekker gaat. Dat is heel gewoon. Iedereen heeft dagelijks kleine of grote vragen: geldzorgen, onrust in de buurt, relatieproblemen, eenzaamheid en noem maar op. Soms lukt het gewoon even niet om hiervoor zelf een oplossing te vinden. Ook heel gewoon! En dus staan wij van algemeen maatschappelijk werk ook gewoon voor je klaar om te luisteren en voor een steuntje in de rug.

Wat doet algemeen maatschappelijk werk?

Eerst gaan we in gesprek om duidelijk te krijgen wat je vraag is. Daarna zoeken we samen naar een antwoord. Wát je vertelt, wordt natuurlijk niet doorverteld. Naast individuele ondersteuning kun  je ook trainingen volgen en groepsgerichte ondersteuning krijgen. De begeleiding kan kort duren, soms zijn een paar gesprekken al genoeg. Maar als het nodig is werken we samen langdurig aan een oplossing.

Hiervoor kun je bij algemeen maatschappelijk werk van Lumens terecht:

  • Relatieproblemen: thuis, met je buren of op het werk;
  • Omgaan met moeilijke gebeurtenissen: overlijden, ziekte, ontslag;
  • Moeite met emoties: onzekerheid, angst, boosheid;
  • Financiële moeilijkheden of problemen met instanties;
  • Praktische ondersteuning (weg vinden naar instanties, formulieren etc.);
  • Missen van werk of hobby’s;
  • Eenzaamheid.

Om jouw vragen zo snel en effectief mogelijk te beantwoorden werken we intensief samen met collega’s en partners. De maatschappelijk werker verwijst je door als blijkt dat je ergens anders beter geholpen kunt worden.

Aanmelden is gratis voor inwoners van de Kempen

Deelname kost niks en je kunt gewoon binnenlopen tijdens het spreekuur of je aanmelden via aanmeldingenkempen@lumenswerkt.nl.