Onze historie

Het benaderen van werkgevers met kandidaten uit ‘de sociale hoek’ moet wezenlijk anders. Dat was in 2012 de conclusie van ISD, UWV en WVK nadat deze instellingen de koppen bij elkaar hadden gestoken.

Het mag niet langer gebeuren dat een ondernemer te maken heeft met steeds wisselende arbeidsbemiddelaars die allemaal hun eigen kandidaten aandragen. Hoog tijd voor meer eenduidigheid, herkenbaarheid en doelmatigheid.

Het waren deze motieven die leidden tot de oprichting van Kempenplus, een centraal servicepunt voor arbeidsbemiddeling en advies waar werkgevers in de regio gebruik van kunnen maken. Een servicepunt met een transparante opzet: één en dezelfde accountmanager levert vanuit een groot bestand van

werkzoekenden de meest geschikte kandidaten aan en rondt vervolgens kosteloos het hele traject af van werving en selectie.

Om dit voor elkaar te krijgen hebben ISD, UWV en WVK geld opzij gelegd en formatieplaatsen beschikbaar gesteld. Zo kon in september 2013 Kempenplus van start gaan, ondergebracht bij het Werkplein aan de Markt 20 in Bladel.

Op 10 december 2013 werd Kempenplus officieel geopend. Dat gebeurde door vertegenwoordigers van de drie O’s (overheid, onderwijs en ondernemers), te weten Anja Thijs-Rademakers (burgemeester van Eersel), Wil Broos (directielid Pius X-College) en Ben van Gool (voorzitter KOP, het Kempisch Ondernemersplatform).