Een persoonlijke lening is een eenvoudige vorm van lenen. Je leent een bedrag, lost het in termijnen af en betaalt een vast rentepercentage over het bedrag. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Het is tegenwoordig gemakkelijk om een lening af te sluiten. Maar let op, want een lening is een schuld waar je rente over moet betalen. Oftewel, geld lenen kost geld.

Lening op maat

Wil je een verantwoorde lening? En wil je voorkomen dat je schuld te hoog oploopt? De Kempengemeenten hebben hierover afspraken gemaakt met Kredietbank Nederland. Kredietbank Nederland is een bank zonder winstoogmerk, waar je eerlijk en onafhankelijk advies krijgt. Hierdoor ben je zeker van een lening op maat, die past bij jouw persoonlijke situatie.

Informatie over geld lenen bij Kredietbank Nederland kun je vinden op de website van Kredietbank Nederland(externe link).

Voor meer informatie over een persoonlijke lening op maat neem je contact op met de afdeling Maatschappelijke Dienstverlening(externe link) van Kempengemeenten.

  Tips bij het kiezen van een lening

  Hieronder geven wij enkele tips bij het kiezen van een lening:

  • Vergelijk! Eerlijke aanbieders zetten je niet onder druk met termen als ‘nu of nooit’. En ‘vandaag besteld, volgend jaar betalen’ is meestal onverstandig.
  • Leen altijd een zo laag mogelijk bedrag. Stem je lening af op dat wat je wilt kopen.
  • Vraag jezelf af of je de lening wel echt nodig heeft.
  • Vraag altijd of je boetevrij kunt aflossen en naar kwijtschelding bij overlijden.
  • Wees ervan bewust dat rood staan bij je bank vaak meer kost dan een lening op maat.

  Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?