Collectieve zorgverzekering

De Kempengemeenten hebben een collectieve zorgverzekering afgesloten voor inwoners met een laag inkomen en weinig vermogen. De zorgverzekeraar geeft een korting op het basispakket en de gemeente verstrekt een bijdrage voor het aanvullend pakket. Op deze manier ben je goed verzekerd voor minder geld.

Meer informatie over de collectieve zorgverzekering kun je aanvragen bij de afdeling Maatschappelijke Dienstverlening(externe link) van Kempengemeenten.

Hoe kun je dit aanvragen?
Als je wilt deelnemen aan de collectieve zorgverzekering, kun je je aanmelden via www.gezondverzekerd.nl(externe link). Als je ondersteuning nodig hebt, dan kun je een afspraak maken met MEE. De consulent van MEE is aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag en is bereikbaar via telefoonnummer 06-13 63 67 09 of 040-21 04 04.

Zorgtoeslag

Zorgtoeslag is een bijdrage van de Belastingdienst in de premiekosten van je zorgverzekering. De zorgtoeslag wordt onder andere bepaald door de hoogte van je inkomen en van je eventuele toeslagpartner. Hoe meer je verdient, hoe lager de zorgtoeslag. Is je inkomen hoger dan dat de Belastingdienst hanteert, dan kun je geen zorgtoeslag krijgen. Je komt ook niet in aanmerking als je meer vermogen hebt dan is toegestaan.

De zorgtoeslag is een voorschot. Aan de hand van je inkomen en vermogen beoordeelt de Belastingdienst pas achteraf definitief je recht op zorgtoeslag. Als je zorgtoeslag ontvangt en je financiële situatie of gezinssituatie verandert, kan dit gevolgen hebben voor je zorgtoeslag. Wij adviseren je veranderingen meteen aan de Belastingdienst door te geven.

Voor het aanvragen van zorgtoeslag kun je contact opnemen met de Belastingdienst. Dit kan via de website van de Belastingdienst (externe link)of telefoonnummer 0800-05 43.

Wet Maatschappelijke Ondersteuning

De gemeente stimuleert inwoners om langer zelfstandig te kunnen wonen. Als je een probleem ervaart in bijvoorbeeld je woning, je vervoer of dagbesteding, ga je eerst op zoek naar eigen oplossingen. Zo kunnen misschien je familie of mensen in je omgeving je hierbij helpen. En in hoeverre ben je in staat om zelf voor oplossingen te betalen? Als dit niet tot de mogelijkheden behoort, kun je contact opnemen met het Zorgloket van je gemeente of contact opnemen met de afdeling Maatschappelijke Dienstverlening(externe link) van Kempengemeenten.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?