Rob Bierens

Medeoprichter van Hoofdkantoor Brabant – Bedrijfskundige diensten voor het MKB

“Kempenplus zoekt nauwgezet naar de juiste man op de juiste plaats.”

Twee ervaren bedrijfsadviseurs – Frans Vogels en Rob Bierens – besloten hun know how te bundelen. Het resultaat mag er zijn: HoofdKantoor Brabant, een klantgerichte onderneming die Kempische bedrijven tot ca. 35 medewerkers op tal van fronten ondersteuning biedt. Speerpunten daarbij zijn strategie, verkoop, financieel beheer en innovatie. Alles met het doel de efficiency en de groeikansen te verhogen. Of, zo nodig: verantwoord te krimpen.

Een aanpak die succesvol is gebleken. Tientallen bedrijven in de regio hebben zich versterkt dankzij doordachte en evenwichtige adviezen van HoofdKantoor Brabant (HKB). En dat onder condities die de MKB-ondernemer aanspreken: geen gebakken lucht, maar heldere tips waar meteen mee aan de slag gegaan kan worden.

Eén van die praktische tips richting bedrijven luidt: kijk bij werving van personeel ook naar de onderkant van de arbeidsmarkt. Daar zijn uitermate geschikte kandidaten te vinden die door Kempenplus in een mum van tijd worden aangedragen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Diverse HKB-klanten hebben het ervaren, net als HKB zelf.

Rob Bierens:

“Toen wij begonnen met HoofdKantoor Brabant, wist ik dat het idee van Kempenplus eraan stond te komen: één centraal bestand van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waar ondernemers uit kunnen putten. Het idee sprak me meteen aan: het bespaart bedrijven een hoop rompslomp en biedt hen bovendien kansen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maar met ideeën alleen red je het niet, het moet in de praktijk ook werken. Dat dit bij Kempenplus het geval was, bleek al gauw. Kempenplus-medewerkers gaan nauwgezet op zoek naar de juiste man op de juiste plaats, en de bedrijven krijgen deze vervolgens op een presenteerblaadje aangereikt. Dat werkt. Alleen al voor onze klanten hebben we in vijf maanden tijd zeven geschikte kandidaten gevonden. Dankzij Kempenplus.”