John van de Vliet

Directeur van Jofra Koeriersdiesnten in Luijksgestel

“Een ideale formule voor een klein bedrijf als het onze.”

John van de Vliet weet wat het is om buiten het arbeidsproces te staan. Een onwillige knie deed hem ooit in de WAO belanden. Niet bepaald een plek waar hij zich lekker voelde. Samen met zijn vrouw Franka begon hij in 2007 een eigen koeriersbedrijf: Jofra Koeriersdiensten.

Van dat besluit heeft Van de Vliet geen moment spijt gehad. Als zelfstandig ondernemer kon hij weer een zinvolle invulling aan zijn leven geven, en werken in het transport gaf hem een ultiem gevoel van vrijheid. Maar boven alles: de opdrachten bleven binnenstromen, een bewijs dat hij het goed deed.

Het opdrachtenpakket groeide zelfs zo sterk dat een extra helpende hand nodig was. Als zzp’er neem je echter niet gauw iemand in loondienst, te grote risico’s voor een klein bedrijf.

Dankzij Kempenplus vond Jofra een passende oplossing. Wsw’er Arjen Romviel werd gedetacheerd als chauffeur.

John van de Vliet:

“In de onderhandelingen heb ik Kempenplus ervaren als een club die begrip had voor mijn positie. En als een club die slagvaardig handelt. Op vrijdag vroeg ik om een chauffeur, op maandag stond Arjen op de stoep, een chauffeur die enthousiast is en z’n vak verstaat. Dus dat gaat goed. Maar vooral telt voor mij dat in de gekozen constructie de ondernemersrisico’s minimaal zijn. Als Arjen ziek is, of met vakantie, hoef ik hem niet door te betalen. Op zo’n manier wordt het makkelijker om iets te betekenen voor mensen die moeilijker aan werk kunnen komen. En iedereen verdient een kans, dat staat voor mij als een paal boven water.”