Ron van Gompel

Directeur Metaalindustrie Vermeulen BV

“We hebben ook eenvoudig werk, dat sluit prima aan bij de doelgroep.”

De meest uiteenlopende opdrachtgevers weten Metaalindustrie Vermeulen te vinden. Een producent van koffieautomaten net zo goed als een fabrikant van aanhangers. En een ondernemer die kachels maakt net zo goed als een bedrijf dat luchtkwaliteits-systemen op de markt brengt.

De reden van deze geslaagde klantcontacten is simpel: Vermeulen levert kwaliteit. Of het nou gaat om ponsen, zetten of lasersnijden – voor elk type bewerking kan men bij het metaalbedrijf aankloppen. Waarbij het niet uitmaakt of er aluminium, rvs of (gegalvaniseerd) staal door de handen gaat. Elke opdracht wordt nauwgezet uitgevoerd. De circa tien medewerkers staan daarvoor garant.

Het minimale personeelsverloop toont aan dat ze dat in grote eensgezindheid doen. Iedereen weet waar hij voor staat. Het aantrekken van personeel luistert dan ook nauw, zegt directeur Ron van Gompel. Ook bij een tijdelijke versterking in drukke periodes. Gelukkig had het bedrijf hiervoor goede connecties met WVK-groep opgebouwd. Die konden door Kempenplus probleemloos worden voortgezet. Mark Hendrikx, een Wajong’er die werkloos was geworden, heeft er een mooie werkplek aan te danken.

Ron van Gompel:

“Mark was eerder al bij ons in beeld gekomen. Maar hem aanstellen lukte toen niet, want we hadden net een lasermachine aangeschaft die om een echte vakman vroeg. Toen we kort daarop iemand nodig hadden voor eenvoudiger werk, zoals zetten en nibbelen, was het gauw bekeken. Mark kon van start en dat ging meteen goed. Hij ligt goed in de groep. Dat wij er niet voor terugschrikken om met Kempenpluskandidaten in zee te gaan, komt doordat wij al een jaar of zeven ervaring hebben met WVK-medewerkers. Goei volk, mensen die willen werken. Voor ons is dat veel belangrijker dan de vergoeding die je kunt krijgen voor kandidaten met een beperkte arbeidscapaciteit.”