Fred Verhagen

Assistent-hoofd productie Saris Aanhangers BV in Hapert

“Kempenpluskandidaten zijn meteen beschikbaar, dat is een enorm voordeel.”

In topmaanden gaan er bij Saris Aanhangers BV dagelijks zo’n 150 hoogwaardige aanhangers de deur uit. Ze vinden afzet in heel Europa. Fred Verhagen is verantwoordelijk voor alle uitgaande wagens, evenals voor de productielijn van de houten aanhanger-opbouw.

Verhagen is er trots op hoe Saris er de laatste jaren in geslaagd is de productie en de expeditie gestroomlijnd te laten verlopen. Dankzij een betere planning, maar vooral ook dankzij medewerkers die het voor elkaar kregen om als één ‘geolied’ team te opereren.

Dat neemt niet weg dat het bedrijf sterk onderhevig blijft aan het seizoen. Bij topdrukte zijn van de ene dag op de andere extra handjes nodig. Kempenplus kan daarin uitstekend voorzien, weet Fred Verhagen inmiddels uit ervaring. Vijf kandidaten vonden een werkplek bij Saris. Onder hen Danny Makop, een vakman die op straat kwam te staan doordat zijn vorige werkgever failliet ging.

Fred Verhagen:

“Ik had nog nooit van Kempenplus gehoord. Maar uit contacten die via onze productiemanager waren opgezet, merkte ik al snel dat ze zeker wat voor ons konden betekenen. In een goed gesprek werd de dienstverlening helder uitgelegd en meteen daarna kregen we bruikbare cv’s toegestuurd. Die snelheid sprak ons aan, want als wij mensen nodig hebben, hebben we ze nú nodig, niet over 3 weken.

Eén van de aangedragen kandidaten was Danny Makop, een jongen die in de WW was beland, maar het hier uitstekend doet. Toont inzet en werkt nauwgezet. Voor hem staat er zeker een vast contract aan te komen.

Zo zie je maar: met WW’ers is meestal niks mis. Ze kunnen snel aan de slag. Maar belangrijker nog: doordat ze aan de zijlijn zijn beland, is hun motivatie om er iets van te maken extra groot. Dat is veel belangrijker dan voordeeltjes als loonkostensubsidies die er vaak zijn voor dit type kandidaten.”