Johan Janssen

Directeur van Spuiterij Janssen BV in Hapert

“Wij leggen de lat hoog. En dat loont. Voor ons, maar ook voor onze mensen.”

“Lakwerk is echt mijn ding”, zegt Johan Janssen, directeur van Spuiterij Janssen BV. Dat heeft hij van geen vreemden. Johan vormt de derde generatie van het bedrijf dat in 1961 in Boxtel van start ging en zich kort nadien in Hapert vestigde. Het aanbrengen van natlakken en poedercoatings op metalen en kunststoffen is de grote specialiteit. Dat oogst waardering. Industriële bedrijven van naam weten Spuiterij Janssen te vinden. “Simpelweg omdat we geen concessie doen aan de kwaliteit,” aldus de directeur.

Johan Janssen geeft het toe: wie, net als hij, helemaal vergroeid is met zijn vak, kan zich nauwelijks voorstellen dat er mensen zijn die op de arbeidsmarkt aan de zijlijn blijven staan. Janssen: “Lang was mijn idee: wie thuis zit, wil niet werken.” Die opvatting heeft de directeur bijgesteld. Onder meer doordat hij via Kempenplus Bombay kreeg ‘aangereikt’, een in Thailand geboren jongeman, die dolgraag wil werken, maar daar alsmaar niet in slaagde en zo in de bijstand belandde.

Johan Janssen:

“Op een bijeenkomst van het VICK (Verenigd Industrieel Contact de Kempen – red.) wees Jeroen Wissink mij op Kempenplus. ‘Bespaar je de moeite,’ was mijn eerste reactie. Maar toen ik een algemeen medewerker nodig had, zijn we toch in gesprek gekomen. Mijn belangrijkste eis is dan: kom met iemand die wíl werken – het vak aanleren doen wij wel. Het werd Bombay en die past prima in dat plaatje: enthousiast, gemotiveerd en leergierig. Hij is onze vaste man voor het ophangen van materialen op de poedercoatlijn.”

“Kempenplus scheelt een hoop werk. Ik moet er niet aan denken 100 sollicitatiebrieven door te moeten nemen. Bovendien dragen ze kandidaten aan waar ik iets mee kan. Al vier uitkeringsgerechtigden hebben hier een werkplek gevonden.”