Arjen Romviel

Vanuit WVK-Groep gedetacheerd als chauffeur bij Jofra Koeriersdiensten

“Deze baan is een geschenk uit de hemel.”

Een ernstig auto-ongeluk en een verbroken relatie zetten het leven van Arjen Romviel volledig op zijn kop. Aanhoudend had hij last van rugklachten en ook mentaal ging het niet goed. Het resulteerde in de Wsw-baan. Bij WVK-groep kreeg hij werk in de groenvoorziening. Maar al gauw bleek dat Arjens vingers niet echt groen waren. De overstap naar het WVK-magazijn beviel goed, maar het besef wat hij echt met zijn arbeidzame leven wilde, kwam pas toen hij een paar keer mocht invallen als chauffeur op de WVK-bus. Dat was het, wat een vrijheid achter het stuur!

Arjen liet niet meer los. Betrokkenen bij WVK-groep stelde hij ervan op de hoogte waar zijn hart lag: in het transport. Toen Kempenplus op zoek was naar een chauffeur voor Jofra, was de deal dan ook gauw gemaakt. En nu is Arjen drie dagen per week vaste chauffeur voor het Luyksgestelse koeriersbedrijf.

Arjen Romviel:

“Het is heerlijk om verslingerd te raken aan werk dat je goed ligt. En dan ook nog eens te mogen ervaren dat er een organisatie is die voor jou op zoek gaat naar een baan in die richting. In mijn geval waren dat twee organisaties: WVK-groep en Kempenplus. Deze baan was voor mij een geschenk uit de hemel.”

Waarom? “Vanwege de vrijheid natuurlijk. Mensen vragen wel eens: elke dag dezelfde route, is dat niet saai? Nee juist niet, want geen dag hetzelfde. Altijd nieuwe uitdagingen, altijd nieuwe problemen om op te lossen. Vrij en zelfstandig, wat wil je nog meer?”

En ’s avonds werken, is dat geen probleem? “Een voetbalwedstrijd op de radio is zeker zo spannend als op tv.”