Bombay

Vond vanuit de bijstand een baan bij Spuiterij Janssen

“Hier heb ik helemaal mijn draai gevonden.”

Steeds weer nieuwe indrukken opdoen, steeds weer omschakelen. In de jeugd van Bombay was het een vast patroon. Toen hij als 8-jarig jongetje samen met zijn moeder vanuit Thailand in Luyksgestel neerstreek, duurde het nog een hele poos voor zijn leven wat meer stabiliteit kreeg. Iets van onrust bleef steeds aanwezig.

Dat bleek ook toen Bombay zijn LTS had afgesloten. Een loodgietersopleiding bij het ROC strandde omdat hij het niet opgebracht kon krijgen nog langer ‘in de boeken te zitten’. Wat volgde was een zwerftocht langs diverse kortlopende baantjes: stratenmaker, bomensnoeier, montagemedewerker, trekkerchauffeur. Naast de persoonlijke onrust was er ook nog de economische crisis. Met een voorspelbaar resultaat: de WW. Juist toen het uitzichtloos begon te worden, kwam de oplossing. Via Kempenplus vond Bombay een baan bij Spuiterij Janssen.

Bombay:

“Mijn uitkering zou stoppen, dus ik zat met de handen in het haar. Toen ineens kwam Kempenplus aanzetten met deze baan. Grandioos. Binnen een week kon ik aan de slag en in no time had ik mijn draai hier helemaal gevonden. Verantwoordelijk werk, fijne collega’s en een baas die laat blijken dat hij vertrouwen in je heeft. Eigenlijk heb ik weinig meer te wensen. Hoewel, één ding zou me veel waard zijn: dat ik me in dit bedrijf verder kan ontwikkelen, bijvoorbeeld tot zelfstandig poederspuiter.”