Danny Makop

Maar korte tijd in de WW dankzij Kempenplus

“Ze pakken het goed aan bij Kempenplus.”

Het was de liefde die Danny Makop vanuit Utrecht naar de Kempen bracht. Dat was in 2011. Een mooie toekomst lag in het verschiet, zeker toen hij al gauw werk vond bij een timmerfabriek in de regio. Toch kwam er een kink in de kabel. Niet met de liefde, maar met het werk. De fabriek waar Danny werkte ging over de kop.

In financiële zin viel voor Danny de schade mee, omdat hij tijdig een advocaat inschakelde. Dat nam niet weg dat hij zonder werk zat en in de WW belandde. Maar ook was er een meevaller: Kempenplus was net van start gegaan en dit servicepunt deed er alles aan om uitkeringsgerechtigden uit de regio zo snel mogelijk aan betaald werk te helpen.

Zo bleef voor Danny Makop de WW beperkt tot acht maanden. Via Kempenplus vond hij een baan bij Saris Aanhangers BV in Hapert. Het vervaardigen van de bordensets van de aanhangers is zijn belangrijkste taak.

Danny Makop:

“Dit werkt bevalt me prima. Ik kan met iedereen goed opschieten en het bedrijf waakt ervoor dat de werkdruk overdreven hoog wordt. Dat is erg positief. Ook geeft het voldoening als je aan een mooi product kunt werken.

Ik ben Kempenplus dankbaar dat ze mij bij Saris onder de aandacht gebracht hebben. Dat pakken ze heel goed aan. Als individueel werkzoekende zal het je niet makkelijk lukken om bij zo’n bedrijf een voet tussen de deur te krijgen. En nou leek het haast een fluitje van een cent.”