Mark Hendrix

Na WW-onderbreking weer enthousiast aan de slag

“Thuis zitten is leuk – maar niet langer dan vijf weken.”

Meteen na zijn LTS belandde Mark Hendrikx in de Wajong. Door z’n beperkingen kon hij geen volledige arbeidscapaciteit aan de dag leggen. In een constructie waarbij de werkgever en het UWV ieder een deel van het loon betalen, hoeft dat geen probleem te zijn.

En voor Mark Hendrikx was het dat ook niet. Meer dan vijftien jaar functioneerde hij – binnen zijn mogelijkheden – uitstekend op een timmerwerkplaats. Hij had het er prima naar zijn zin. De teleurstelling was dan ook groot toen het bedrijf medio 2013 over de kop ging. Mark stond op straat.

Gelukkig kreeg een medewerker van Kempenplus de situatie snel in het oog dankzij een persoonlijk contact. Zij zette de arbeids-bemiddeling in werking. Met eerst een tegenvaller: een werkplek bij Metaalindustrie Vermeulen kon niet doorgaan. Maar toen zich kort nadien een nieuwe mogelijkheid aandiende, was Mark de eerste die bij dit bedrijf kon instappen. Het nibbelen van staalplaten en het machinaal omzetten van metaal zijn nu z’n belangrijkste taken. Werk dat Mark uitstekend bevalt.

Mark Hendrikx:

“Als je vijftien jaar bij een bedrijf gewerkt hebt, is het pijnlijk als je op straat komt te staan. Zelfs al heb je het zien aankomen door verminderde opdrachten. En dan ineens zit je thuis. Nou, ik kan je vertellen: dat is leuk – als het niet langer dan vijf weken duurt. Daarna wordt het vreselijk saai. Eigenlijk mag ik helemaal niet klagen, want ik heb maar acht maanden thuis gezeten. Dat heb ik mede te danken aan Kempenplus. Die mensen hebben zich erg voor mij ingezet. Heel bijzonder omdat ik natuurlijk mijn beperkingen heb. Maar het resultaat mag er zijn: een fijne baan bij Vermeulen, tussen prettige collega’s.”