Yvonne

Laat met haar baan bij HKB arbeidsongeschiktheid achter zich

“Afhankelijk zijn van anderen, dat past mij niet.”

De mogelijkheden van haar loopbaan leken haast onbegrensd toen Yvonne als zzp’er bedrijven voorzag van broodnodige informatie over succesvol ondernemen. Als uitgever/redacteur brengt ze een e-magazine uit, en ook zaken als het ontwerpen van flyers en brochures behoren tot haar werkzaamheden.

Maar dan slaat het noodlot toe. “Een aanval op mijn lichaam zette mij terug bij af.” Ze wil er verder niet veel over kwijt. Alleen dit: “Het is me gelukt de rolstoel te overwinnen.” Wel had een en ander tot gevolg dat Yvonne in de WIA belandde, de uitkeringsregeling voor wie langer dan twee jaar ziek is. Vanuit deze regeling komt ze in een re-integratietraject om te bezien welke mogelijkheden er voor haar nog zijn om werk te vinden.

Als in dat traject Kempenplus in beeld komt, blijkt al snel dat die mogelijkheden er wel degelijk zijn. Kempenplus brengt Yvonne in contact met management consultancybureau HoofdKantoor Brabant (HKB) dat net op zoek is naar een medewerker officemanagement & communicatie.

Yvonne:

“Ik werk hier nog maar kort, te kort voor een afgewogen oordeel. Fijn is in elk geval dat het werk inhoudelijk aansluit bij wat ik in het verleden gedaan heb. En sowieso ben ik blij dat ik deze kans gekregen heb. Want met een baan kun je je vrijheid kopen. Afhankelijk zijn, daar heb ik een gruwelijke hekel aan. En werkloos thuiszitten past al helemaal niet bij mij, ik wil de regie in eigen hand nemen. Al met al vertrouw ik erop dat mijn baan bij HoofdKantoor Brabant zich goed ontwikkelt, voor mijzelf maar ook voor het bedrijf. De basis is in elk geval prima.”