1.720 bomen geplant tijdens Boomplantdag

Eindelijk na drie jaar kon het weer: Nationale Boomplantdag. Op zeven verschillende locaties in de gemeente Bladel zijn in totaal 1.720 jonge bomen aangeplant. De soorten waren onder andere Zomereik, Boskriek, Winterlinde en Gewone Vogelkers. Groen-medewerkers van KempenPlus hebben de hele ochtend geassisteerd met demonstratie, uitdelen van planten en de kinderen motiveren.

Er is hard gewerkt, dus uiteraard is ook aan de inwendige mens gedacht. In totaal was er maar liefst 80 liter chocomel ingeslagen en 400 stroopwafels (ook voor de hulp en juffen en meesters was gezorgd natuurlijk).

De boomgaten waren voorgeboord door de firma Fiers uit Luyksgestel. Gaten worden altijd voorgeboord omdat het anders in het bos bijna niet mogelijk is te planten met een schop. De bodem zit namelijk vol wortels. Wel lachen voor onze mannen is het steeds als sommige kinderen verschijnen met plastic zandbakschepjes en batsen vol specie. Niet professioneel vinden ze: “Hebben die thuis gin goei schup?”

Nadat de kinderen terug naar huis gegaan waren hebben onze medewerkers alles nog even met een professioneel oog nagelopen zodat de planten toch zeker goed aangroeien. Toch nog de hele middag werk… maar onze natuur is wel 1.720 bomen rijker!

Kinderen in bos planten boom