Geld & inkomen

administratie op computer

Het hebben van een eigen inkomen zorgt ervoor dat je zelfstandig bent. Dit is ook het uitgangspunt van de Participatiewet: iedere burger voorziet zelfstandig in zijn levensonderhoud. Maar uiteraard lukt dit niet altijd. De burgers van de Kempengemeenten die daar behoefte aan hebben, helpen we met een (tijdelijke) inkomensvoorziening.

Aan een uitkering zijn rechten én plichten verbonden. Zo moet je in principe de training TalentPlus volgen. Op deze pagina's lees je meer over hoe je een uitkering kunt aanvragen en met welke wet- en regelgeving je allemaal te maken krijgt.

Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) i.v.m. corona

Sinds tweede helft juni is voor flexwerkers mogelijk om gebruik te maken van de TOFA regeling (Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten). Deze regeling is bedoeld voor flexwerkers die door de coronacrisis hun inkomsten (grotendeels) zijn kwijtgeraakt én niet in aanmerking komen voor een andere uitkering of tegemoetkoming in inkomsten.

Om van de regeling gebruik te kunnen maken moeten flexwerkers in februari 2020 een SV-loon hebben gehad van minimaal 400 euro en in april minimaal de helft hiervan hebben verloren. Ook mag het SV-loon in april 2020 ook niet hoger zijn geweest dan 550 euro. De uitkering betreft een eenmalige tegemoetkoming van 1.650 euro en kan tot en met 12 juli bij UWV worden aangevraagd.

Op de website van UWV vind je meer informatie. Hier staan ook alle voorwaarden vermeld. Als je aan de voorwaarden voldoet, kun je het direct aanvragen.

Scroll naar beneden voor informatie over de reguliere regelingen binnen de Participatiewet.

Iedereen werkt mee

KempenPlus is het participatiebedrijf voor de inwoners van de Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden.

 


 

Deze website is nog in ontwikkeling. Zie je fouten of heb je suggesties? Mail ze a.u.b. naar communicatie@kempenplus.com.

E-mailadres
info@kempenplus.com

Telefoonnummer
0497-33 12 00

 


 

Facebooklinkedin

 


 

 

Inloggen bij
KempenPlus - Mijn Sociaal Plein

Openingstijden bezoekers
Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Bezoekadres
Raambrug 8, 5531 AG Bladel

Plan uw route

Postadres
Postbus 10, 5530 AA Bladel

KVK 17267762
 Privacyverklaring
Disclaimer
Archiefweb