Succesverhalen van werkgevers

Benieuwd naar de ervaringen van andere werkgevers? In onderstaande succesverhalen vertellen werkgevers en werknemers over de voordelen die zij via KempenPlus behaald hebben. Het aantal voorbeelden is legio. Graag sparren we over wat onze medewerkers en cliënten met hun plus voor jouw organisatie zullen betekenen.

 • Een parel van KempenPlus bij De Maaltijdservice in Veldhoven

  Hoe verklein je de afstand tot de arbeidsmarkt? Geef mensen een opstapje! Dan kunnen ze doorstappen naar een werkervaringsplek, stageplaats of betaald werk. Bij De Maaltijdservice in Veldhoven creëren ze zo instapmomenten voor mensen die moeilijk aan de bak komen. Vaak met succes. “Iedereen verdient een kans,” zegt manager Cees Hoefs. “En Ghassan Aljbawi heeft die met beide handen aangegrepen.”

 • De Klimop denkt in kansen

  Toen conciërge Leo - na 14 jaar gedetacheerd te zijn geweest op OBS de Klimop - met pensioen ging, was het lijntje met KempenPlus zo gelegd. Leo was de perfecte conciërge en de samenwerking met KempenPlus was al die jaren prettig verlopen. Ook niet onbelangrijk: de detacheringsconstructie vanuit de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) was erg gunstig: Leo stond niet op de loonlijst van OBS de Klimop en drukte daarom niet op de formatie. Grootste uitdaging was om een conciërge terug te vinden die net als Leo alles in zich had om deze cruciale én veelzijdige functie uit te oefenen.

 • Samen groeien bij TOM

  In 2005 startte Tom te Riele zijn fietsenwinkel in Tilburg en breidde zijn team al snel uit met medewerkers uit de sociale werkvoorziening. De fietsenwinkel liep zo goed, dat Tom besloot om via internet zijn fietsen te verkopen. In zijn geboortedorp Bladel opende hij een magazijn en kantoor annex webshop. Daar waren de lijntjes met het werkgeversteam van KempenPlus/UWV zo gelegd.

 • Een schot in de Roos bij Alles over Groenbeheer

  Alles over Groenbeheer doet haar naam eer aan: ze weten alles, maar dan ook echt álles over groenbeheer. Of het nu gaat om het renoveren van groenvlakken, het bestrijden van plagen of de kwaliteitsbepaling van bomen; Alles over Groenbeheer adviseert erover.

 • Een stevige basis bij The Steel Factory

  Bij zijn vorige werkgever had Ben van Doormaal al goede ervaringen met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Toen hij twee jaar geleden samen met zijn vrouw Angelique The Steel Factory in Luyksgestel startte stond één ding vast: we gaan in ons team plaats maken voor mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken.

 • “Gemotiveerde mensen slagen altijd”

  Twee statushouders, afkomstig uit Eritrea, zijn sinds enkele maanden aan het werk bij Borrenbergs Projectinrichting in Luyksgestel. Ondanks de taalbarrière zijn de twee snel opgenomen in het hechte team van werknemers.

 • Apotheek Bergeijk enthousiast over samenwerking met KempenPlus

  KempenPlus heeft al enkele jaren een warme band met Apotheek Bergeijk. Apotheker Brahm Thio is enthousiast, zowel over KempenPlus als over zijn werknemer Rik van Aaken.

 • HSPO en KempenPlus al jarenlang succesvolle combinatie

  Al ruim drie jaar werken KempenPlus en zorgorganisatie HSPO succesvol samen om mensen actief deel te laten nemen aan de arbeidsmarkt. De geoliede tandem hielp tot op heden al bijna dertig mensen aan een baan. “Wij kijken naar wat mogelijk is, net als KempenPlus. Dat werkt prettig samen.”