Wil je op de hoogte blijven de actuele ontwikkelingen binnen KempenPlus? Regelmatig plaatsen we op de pagina belangrijke, leuke en/of bijzondere nieuwsberichten. Uiteraard kun je ons ook volgen via de social media.

 • Arbeidsmarktupdate december 2022

  De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Het werkgeversteam van KempenPlus en UWV bekijkt deze ontwikkelingen en brengt de gevolgen voor de arbeidsmarkt in beeld. Hier vind je het overzicht van december 2022.

 • Arbeidsmarktupdate september 2022

  De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Het werkgeversteam van KempenPlus en UWV bekijkt deze ontwikkelingen en brengt de gevolgen voor de arbeidsmarkt in beeld. Hier vind je het overzicht van september 2022.

 • Gesloten in verband met Hemelvaartsdag

  In verband met Hemelvaartsdag is KempenPlus op donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei gesloten. Vanaf maandag 30 mei zijn wij weer bereikbaar.

 • Ayaan en Rizwana behalen hun praktijkverklaring

  Voor sommige werkzoekenden is het (nog) niet haalbaar om een MBO-diploma of MBO-certificaat te halen. Maar zonder startkwalificatie zijn zij kwetsbaar op de arbeidsmarkt. Bij KempenPus geven we deze mensen daarom de kans om een praktijkverklaring te behalen.

 • 1.720 bomen geplant tijdens Boomplantdag

  Eindelijk na drie jaar kon het weer: Nationale Boomplantdag. Op zeven verschillende locaties in de gemeente Bladel zijn in totaal 1.720 jonge bomen aangeplant.

 • KempenPlus versterkt samenwerkingsbanden met onderwijs

  Om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een maximale kans op ontwikkeling te bieden, werkt KempenPlus nauw samen met diverse onderwijsinstellingen in de Kempengemeenten en in de Brainport-regio. Zo zijn er samenwerkingen met onder andere VSO De Groote Aard, Summa College, Pius X-College en Juridische Hogeschool.

 • Arbeidsmarktupdate februari 2022

  De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Het werkgeversteam van KempenPlus en UWV bekijkt deze ontwikkelingen en brengt de gevolgen voor de arbeidsmarkt in beeld. Hier vind je het overzicht van februari 2022.

 • Arbeidsmarktupdate november 2021

  De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Het werkgeversteam van KempenPlus en UWV bekijkt deze ontwikkelingen en brengt de gevolgen voor de arbeidsmarkt in beeld. Hier vind je het overzicht inzake november 2021.

 • Bezoek Tweede Kamer-lid Daan de Kort

  Op maandag 11 oktober 2021 hebben we bezoek gehad van het Tweede Kamer-lid Daan de Kort. Daan heeft namens de VVD-fractie het sociaal domein en dus ook de participatiewet in zijn portefeuille. Tijdens het bezoek wilde Daan - die is opgegroeid in Veldhoven en daar ook wethouder is geweest - met name praktijkverhalen horen en inspiratie opdoen. Het bezoek is georganiseerd op verzoek van Ivonne Cunen, gemeenteraadslid voor de VVD in Eersel, en Eric Beex, wethouder in gemeente Eersel en bestuurslid van KempenPlus.

 • Werkzoekenden aan het werk helpen door brede samenwerking

  Met een frisse blik en vol enthousiasme zijn KempenPlus, Center Parcs De Kempervennen en A2-Samenwerking van start gegaan om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden voor schoonmaakfuncties bij vakantiepark De Kempervennen. Het doel is met een intensieve training en begeleiding tientallen vacatures in te vullen en kandidaten een duurzame werkplek te bieden.

 • Arbeidsmarktupdate juli/augustus 2021

  De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Het werkgeversteam van KempenPlus en UWV bekijkt deze ontwikkelingen en brengt de gevolgen voor de arbeidsmarkt in beeld. Hier vind je het overzicht inzake juli/augustus 2021.

 • Milieuvriendelijk onkruidbeheer

  Om op een milieuvriendelijke manier het onkruid in de Kempengemeenten te kunnen bestrijden, heeft KempenPlus een extra heetwaterunit in gebruik genomen.

 • Arbeidsmarktupdate mei/juni 2021

  De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Het werkgeversteam van KempenPlus en UWV bekijkt deze ontwikkelingen en brengt de gevolgen voor de arbeidsmarkt in beeld. Hier vind je het overzicht inzake mei/juni 2021.

 • SLIM-subsidie

  De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt vanaf 2020 € 48 miljoen per jaar beschikbaar voor initiatieven gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen in het midden- en kleinbedrijf...

 • Samen werken aan heropenen samenleving

  Voor veel ondernemers heeft het coronavirus roet in het eten gegooid. In eerste instantie ook voor Lead Healthcare, een detacheringsbedrijf voor de zorg. Waar ze voorheen artsen en apothekersassistenten detacheerden zorgde corona in het begin voor onzekerheid...

 • “Een buddy werkt!” voor 50-plussers in de Kempen

  Om 50-plussers te ondersteunen is hun zoektocht naar een baan zijn we in de Kempen mee gaan doen met het succesvolle programma uit de 04Werkt-regio “Een buddy werkt!”. In dit programma ontmoeten werkzoekende 50-plussers en werkgevers elkaar

 • Arbeidsmarktupdate maart/april 2021

  De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Het werkgeversteam van KempenPlus en UWV bekijkt deze ontwikkelingen en brengt de gevolgen voor de arbeidsmarkt in beeld. Hier vind je het overzicht inzake maart/april 2021.

 • Arbeidsmarktupdate januari/februari 2021

  De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Het werkgeversteam van KempenPlus en UWV bekijken deze ontwikkelingen en brengen de gevolgen voor de arbeidsmarkt in beeld. Hier vind je het overzicht inzake januari/februari 2021.

 • Taal is de basis voor een goede communicatie

  Taal is de basis voor een goede communicatie, ook op de werkvloer. Een lage taalvaardigheid kan zorgen voor onbegrip, miscommunicatie en dus fouten. Iemand die de taal niet spreekt, heeft vaak ook moeite met lezen en schrijven of omgaan met de computer.

 • Arbeidsmarkupdate oktober 2020

  De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. KempenPlus en UWV bekijken deze ontwikkelingen en brengen de gevolgen voor de arbeidsmarkt in beeld. Hier vind je het overzicht inzake oktober 2020.

 • KempenPlus sluit uit voorzorg tijdelijk afdeling

  Uit voorzorg sluit KempenPlus tijdelijk een productieafdeling vanwege een oplopend aantal coronabesmettingen op de betreffende afdeling.

 • Webinar Arbeidsmarkt UWV

  UWV organiseert op vrijdag 30 oktober 2020 van 14.00 tot 16.30 uur het webinar ’Arbeidsmarkt: Regio in Beeld Brabant’.

 • Webinar Actualiteiten arbeidsrecht

  UWV verzorgt op donderdagmiddag 29 oktober 2020 het webinar ’Actualiteiten ontslag, NOW en compensatieregeling transitievergoedingen’.

 • Werkgevers verbinden voor Werk naar Werk

  De coronacrisis heeft een grote impact op de arbeidsmarkt en de samenleving. Dit brengt uitdagingen voor ondernemers met zich mee, zoals een (tijdelijk) overschot of een tekort aan personeel. KempenPlus helpt...

 • Veelgestelde vragen en antwoorden omtrent fraudezaak KempenPlus

  Hier kunt u de veelgestelde vragen en antwoorden vinden omtrent de fraudezaak bij KempenPlus.

 • Fraude gepleegd bij KempenPlus; medewerkers verdacht

  Bij Participatiebedrijf KempenPlus is een omvangrijke fraude aan het licht gekomen. De organisatie is de afgelopen jaren door verduistering voor miljoenen euro’s benadeeld. Hiervan worden twee medewerkers verdacht.

 • De natuur groeit... en ons ziekteverzuim ook

  Het is lente en de natuur begint te groeien en bloeien. De natuur houdt echter geen rekening met onze hogere ziekteverzuim door corona.

 • Coronamaatregelen bij KempenPlus

  Om de veiligheid van onze medewerkers en bezoekers zoveel als mogelijk te borgen, heeft KempenPlus diverse maatregelen genomen.

 • Commissaris van de Koning op bezoek bij KempenPlus

  Op woensdag 29 januari 2020 is de Commissaris van de Koning Wim van de Donk op werkbezoek in de gemeente Bladel. Die ochtend zal hij als onderdeel van dit bezoek ook een kijkje nemen bij KempenPlus.

 • Driedubbel kampioen

  Zondag 5 januari is Theo van Avezaath, onze collega van de Groenvoorziening in Eersel,  Nederlands Kampioen geworden met zijn kanaries.