Ronald (43) was 20 jaar toen hij bij KempenPlus (destijds WVK-groep) kwam werken. Vanaf de eerste dag werkt hij al in de groenvoorziening. Een ervaren kracht dus. De Reuselnaar staat in de zomermaanden opgesteld voor zijn eigen dorp. “Mijn werkzaamheden bestaan vooral uit het schoffelen en het vuilruimen in het buitengebied. Ik rij dan met een klein wagentje om alles op te ruimen. In de wintermaanden werkt Ronald wegens gezondheidsredenen binnen. Op onze locatie aan de Hallenstraat houdt hij zich bezig met het verpakken en verzenden van orders.

KempenPlus
Ronald ziet KempenPlus als een waardevolle werkgever: “Ze helpen ons vooruit”. Daarmee doelt Ronald op zijn werkleiders Henk (groenvoorziening) en Leon (productie). Maar ook de korte lijnen die er zijn met de afdeling Personeelszaken. “Ze hebben me ooit een keer doorverwezen naar een maatschappelijk werker van MEE. Dat was toen wel heel fijn.”

Entertainment
Als hij niet aan het werk is, is Ronald graag bezig met entertainment – in welke vorm dan ook. Zo speelt hij gitaar, schrijft hij songteksten op bestaande melodieën en zingt hij. Vorig jaar zong hij bijvoorbeeld tijdens het Terrastheater in Reusel. Ook heeft hij ieder jaar met carnaval een carnavalsliedje. Daarmee treedt hij dan op in Narrendonk (Reusel) en Peperbussenrijk (Lage Mierde) muziek. Ronald vertelt: “Vroeger zong ik samen met mijn nichtje in een kinderkoor in de kerk. Zij wilde toen muziekles volgen en dat leek mij ook wel leuk

Zodoende heb ik een aantal jaar gitaarles gevolgd. De rest heb ik mezelf aangeleerd.” Maar Ronalds talent gaat verder dan dat. “Ik heb ook een kleine rol gehad in het toneelstuk ‘En we duiken nie mèr onder’. En in de videoclip van Dennis Smits had ik ook een rol. ‘

Waar muziek is, is Ronald. Zo heeft hij nog geen enkel KempenPlustival gemist. “Als ik naar het KempenPlustival ga, zie ik mijn collega’s die normaal binnen werken ook weer. Zo houden we toch die verbinding met elkaar.”

Droom
En als hij mocht dromen zou hij zijn brood verdienen als cabaretier. Helemaal op z’n eigen manier. “Ik denk dat ik als mezelf toch wel het beste ben!” Hij sluit af “Maar Leon van der Zanden en Frank Lammers maken mij ook wel aan het lachen.”

Foto is gemaakt door Jan Weijten