Benieuwd naar de ervaringen van andere werknemers? In onderstaande verhalen vertellen werknemers en hun werkgever over de resultaten die zij via KempenPlus hebben kunnen behalen. Het aantal voorbeelden is legio. Graag helpen we om van jouw werk ook een succesverhaal te maken.

 • Een aanvulling voor het team en nog lang niet uitgeleerd

  Met plezier wonen in een betaalbaar huis, in een wijk waar je je veilig voelt. Kortom; een thuis. WSZ vervult een belangrijke sociaal maatschappelijke taak. Door de groei van WSZ én geïnspireerd door de eerdere arbeidsmarktupdate, zocht Henk (Manager Bedrijfsvoering binnen WSZ) contact met Maud (Accountmanager binnen KempenPlus).

 • Maaltijdbezorger met een glimlach op het menu

  Ghassan Aljbawi wilde wel. Alleen wilde zijn lichaam niet meer wat hij wilde. Daardoor raakte hij zijn baan in de horeca kwijt en belandde hij in de uitkering. Kempenplus hielp hem met een herstart. “Nu zit ik achter het stuur en bezorg ik maaltijden bij kwetsbare mensen,” vertelt Ghassan tevreden. “Maar eigenlijk wilde ik taxichauffeur worden,” lacht hij.

 • Nieuwe kans bij De Klimop

  Toen Albert benaderd werd voor de functie van conciërge moest hij heel even schakelen. Dit was immers heel ander werk dan hij gewend was. 46 jaar werkte Albert bij dezelfde werkgever, op het laatst vooral in logistieke functies. Onder andere door fysieke klachten kwam hij in 2020 thuis te zitten, met een WW en gedeeltelijke WIA-uitkering. Albert wilde zich aanmelden voor de Wet sociale werkvoorziening (Wsw), maar door veranderende wetgeving kon hij hier geen aanspraak op maken. Wel had Albert een gesprek met Sanne van Hintum van het werkgeversteam KempenPlus/UWV over zijn baanmogelijkheden.

 • Samen groeien bij TOM voor Alaa, Mhreteab en Matthijs

  In de voorbije jaren vonden tientallen werkzoekenden via het werkgeversteam van Kempenplus/ UWV hun plek bij internetgigant TOM. Sommige kandidaten hadden al ervaring in een magazijn, andere kwamen uit een compleet andere sector. Tot die laatste categorie behoren Alaa, Mhreteab en Matthijs.

 • Groene route van geluk

  Soms loopt het leven anders dan gehoopt en moet je even een zijpad nemen. Voor Diana is dit zeker het geval. Vanwege de ziekte van haar zoon kon ze haar carrière niet voortzetten. Na een aantal internationale studies en een glanzende carrière moest ze noodgedwongen een bijstandsuitkering bij KempenPlus aanvragen.

 • Een stevige basis bij The Steel Factory voor Hannes

  Met een grote glimlach onthaalt Hannes ons op zijn werkplek bij The Steel Factory in Luyksgestel. Sinds enkele maanden werkt hij hier als productiemedewerker. Samen met zijn collega’s maakt Hannes de mooiste poorten en sierhekwerk voor particulieren en bedrijven.

 • Thuiskomen bij Metaalindustrie Vermeulen

  “Mijn werk voelt als thuiskomen, hoe fijn is dat!” Mario Faassen glundert als hij over zijn detacheringsplek vertelt. Die plek is Metaalindustrie Vermeulen In Bladel, waar Mario enkele maanden geleden begon.

 • “Deze kans met beide handen aangegrepen”

  Sinds negen maanden zijn twee statushouders, beiden afkomstig uit Eritrea, werkzaam bij Borrenbergs Projectinrichting in Luyksgestel. Beide mannen zijn blij eindelijk in hun eigen inkomsten te voorzien.

 • Ik ben hier helemaal op mijn plek

  Voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, is het vaak moeilijk om passend werk te vinden. KempenPlus bemiddelt al jaren tussen deze doelgroep en werkgevers. Zo zijn er de afgelopen jaren al tientallen mensen aan een baan geholpen. Eén van hen is de 28-jarige Rik van Aaken uit Eersel.

 • HSPO en KempenPlus al jarenlang succesvolle combinatie

  Al ruim drie jaar werken KempenPlus en zorgorganisatie HSPO succesvol samen om mensen actief deel te laten nemen aan de arbeidsmarkt. De geoliede tandem hielp tot op heden al bijna dertig mensen aan een baan. “Wij kijken naar wat mogelijk is, net als KempenPlus. Dat werkt prettig samen.”