Soms loopt het leven anders dan gehoopt en moet je even een zijpad nemen. Voor Diana is dit zeker het geval. Vanwege de ziekte van haar zoon kon ze haar carrière niet voortzetten. Na een aantal internationale studies en een glanzende carrière moest ze noodgedwongen een bijstandsuitkering bij KempenPlus aanvragen. Diana vertelt over deze periode: “Na een lang traject kreeg mijn kind in 2019 de diagnose. Eindelijk wisten we waar de gezondheidsklachten vandaan kwamen en konden we hem leren omgaan met zijn ziekte. In de tijd dat onze gezinssituatie wat stabieler werd, belde mijn Werk&Participatiecoach Bart dat hij wellicht een mooie vacature voor me had. Dat was de functie van managementassistente bij Alles over Groenbeheer. Ik was meteen enthousiast over de vacature en het mooie was dat ik toevallig die week op weg naar het ziekenhuis langs het pand kwam en dacht: daar zou ik wel willen werken.”

Van toeval tot klik
Toeval of niet, uiteindelijk was het vooral de ervaring van Diana die zorgde dat ze uitgenodigd werd voor een kennismaking. Ze was dolgelukkig dat ze op gesprek mocht, maar wilde ook open zijn over haar thuissituatie: “Ik wilde heel graag mijn situatie uitleggen aan mijn mogelijke werkgever. Mijn kind was ontzettend belangrijk en zijn gezondheid had nog een wankel evenwicht. Ik wilde mijn kind zelfstandig leren omgaan met zijn ziekte, maar moest toen ook nog stel op sprong naar huis kunnen als dat nodig was. Ik ben in het gesprek met directrice Marianne heel eerlijk geweest en het klikte meteen”.

Structuur in de chaos
Ondanks haar lastige thuissituatie kreeg Diana een halfjaarcontract. Als managementassistente ondersteunt Diana de directeur, accountmanagers, projectleiders en projectmedewerkers voor maar liefst drie vestigingen. Hierbij hoort een breed takenpakket: van de planning tot agendabeheer, projectadministratie en het uitschrijven van werkprocessen. Werk wat Marianne voorheen deed, maar echt teveel was om in haar eentje te behappen. Diana glundert: “De veelzijdigheid van de functie past bij mij. Ik houd ervan om structuur aan te brengen in de chaos. Niet dat het hier niet goed geregeld is, maar het is vooral heel veel. Bovendien zijn veel collega’s meer thuis in groenadvies en minder bezig met administratie. Het is aan mij om hier een lijn in aan te brengen en daar krijg ik enorm veel energie van. Ik overzie het grote geheel en kan de processen bijsturen. Soms wil ik weleens te snel en word ik afgeremd; dit is prima.”

Goed werkgeverschap
Na het eerste halfjaarcontract heeft Diana een contract voor onbepaalde tijd gekregen. “Dit is kenmerkend voor het werkgeverschap van Alles over Groenbeheer”, aldus Diana. “Waardering van personeel staat hier hoog in het vaandel. Dit uit zich in een contract voor onbepaalde tijd als ze zien dat iemand past binnen de organisatie. Maar er wordt ook gekeken naar de balans tussen werk en privé én je ontwikkelingsmogelijkheden. Ik ben een mama-mama, maar ik heb niet voor niks gestudeerd. Ik kan mezelf blijven ontwikkelen en krijg de kans om mijn ervaring te delen. Ik heb als kwaliteitsmanager veel met ISO en NEN-certificering gewerkt. Hier krijg ik de kans om deze ervaring om te zetten in de praktijk. Bijvoorbeeld over duurzaam werken, het optimaliseren van werkinstructies en digitalisering van processen. Ik ben erg blij dat ze me bij KempenPlus zo goed hebben ingeschat en dat ze snel hebben geschakeld.”

Voor Diana heeft haar zijpad weliswaar tot een andere route geleid, maar inmiddels is ze weer op volle toeren vooruit bij Alles over Groenbeheer. Haar eigen groene route van geluk!

Het verhaal van Marianne...
Benieuwd naar het verhaal van Marianne? Je leest Mariannes verhaal hier.

Alles over Groenbeheer

Heb je vragen over wat KempenPlus voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem contact met ons op via 0497-33 12 00 of stuur een e-mail naar info@kempenplus.com.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?