Alles over Groenbeheer doet haar naam eer aan: ze weten alles, maar dan ook echt álles over groenbeheer. Of het nu gaat om het renoveren van groenvlakken, het bestrijden van plagen of de kwaliteitsbepaling van bomen; Alles over Groenbeheer adviseert erover. Met maar liefst 8 European Tree Technicians in dienst zijn ze uniek in Nederland. Niet alleen gemeentelijke en provinciale overheden weten de weg te vinden naar de experts van Alles over Groenbeheer, ook groenopleidingen kloppen aan bij de organisatie met inmiddels 3 vestigingen in Nederland. Om al deze projecten, rapporten, aanvragen en opleidingen in goede banen te leiden, is een goede administratie en procesbewaking onontbeerlijk.

Goede inschatting
Directrice Marianne Wever wist deze taken jarenlang in haar eentje te mannen. Toen het bedrijf een groeispurt doormaakte, kreeg ze versterking van haar dochter. Marianne vertelt: “Mijn dochter kwam uit de zorg en uiteindelijk lag daar toch echt haar hart. Omdat ik het werk echt niet meer in mijn eentje aankon, hebben we de vacature uitgezet bij het werkgeversteam van UWV/KempenPlus. Dit heeft erg goed uitgepakt kan ik wel zeggen. Frank Brackel heeft vrijwel meteen drie kandidaten voorgesteld. Één kandidaat sprong er wat ons betreft echt uit; dat heeft Frank goed ingeschat”.

Onmisbare schakel
Die kandidaat is Diana; zij was vanwege persoonlijke omstandigheden aangemeld bij KempenPlus. Haar werkervaring sloot perfect aan bij de vacature en tijdens het sollicitatiegesprek was er direct een klik. Marianne: ”Diana werkt nu ruim een half jaar hier en ze is echt een onmisbare schakel. Ze ondersteunt bij de administratie, maar verzorgt ook de planning en is heel stipt in het bewaken van de processen. Dat ze ervaring had met NEN en ISO kwam heel goed van pas. Daarnaast past ze qua karakter heel goed bij onze organisatie. Ze is de rust zelve, werkt gestructureerd en is to the point. Ik heb er ook heel veel respect voor hoe ze haar drukke gezinsleven combineert met haar werk”.

Goed werkgeverschap
Dit respect is merkbaar: na het eerste tijdelijke contract heeft Diana een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd gekregen. Voor Alles over Groenbeheer is goed werkgeverschap de normaalste zaak van de wereld. Zekerheid en doorgroeimogelijkheden bieden aan werknemers hoort daarbij,  evenals het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo is een SW-medewerker gedetacheerd als huismeester. Ook leerwerkplekken zijn helemaal ingebed in de organisatie; stagiaires zijn welkom op elk niveau. Marianne: “We hopen de wereld van morgen op een positieve manier te beïnvloeden. Dit zie je terug in onze groene dienstverlening, maar ook in onze werkgeversrol.”

Werk uit handen
Marianne heeft er beslist geen spijt van dat ze de werving en selectie uit handen heeft gegeven:

“Frank heeft ons veel werk uit handen genomen. We hoefden geen advertentie te zetten, niet te lobbyen, geen sollicitatiebrieven door te akkeren en geen screening te doen. Uiteraard hebben wij wel gezorgd voor een goed profiel. Aan "doe maar wat" heeft Frank niets. De samenwerking is overigens zo goed bevallen dat we een tweede vacature bij UWV/KempenPlus hebben uitgezet. Ook hier hebben we weer goede kandidaten gekregen en een 60-plusser aangenomen. Wat ons betreft weer zo’n schot in de roos”.

Het verhaal van Diana...
Benieuwd naar het verhaal van Diana? Je leest Diana's verhaal hier.

Alles over Groenbeheer

Heb je vragen over wat KempenPlus voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem contact met ons op via 0497-33 12 00 of stuur een e-mail naar info@kempenplus.com.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?