KempenPlus is het participatiebedrijf van de Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Ook wordt bepaalde dienstverlening uitgevoerd voor de inwoners van de gemeente Oirschot. Wij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet, (delen van) de Inburgeringswet en de Wet sociale werkvoorziening in de aangesloten gemeenten.

Zo doen we dat in de Kempen

We helpen de inwoners van de Kempengemeenten, die daar ondersteuning bij nodig hebben, om terug aan het werk te gaan. Bij voorkeur bereiken we, o.a. met training en coaching, dat cliënten aan het werk gaan bij reguliere werkgevers. Lukt dat niet, dan kunnen ze net als onze medewerkers met Sw-indicatie aan de slag in een beschutte werkomgeving bij of via KempenPlus. Voor cliënten die (nog) niet kunnen werken, zoeken we een andere zinvolle tijdsbesteding zoals vrijwilligerswerk.

Inwoners die daar nood aan hebben, helpen we met een uitkering aan een (tijdelijke) inkomensvoorziening.

KempenPlus is gevestigd in Bladel en met 750 medewerkers één van de grootste werkgevers in de regio.

Dienstverlening richting werkgevers

Als werkgever heb je behoefte aan goede, gemotiveerde medewerkers. En of je één medewerker zoekt of bij wijze van spreken tientallen, dat maakt niet uit. We bemiddelen, detacheren of nemen bijvoorbeeld de bemensing van een hele productielijn over.

Onze vaste groep medewerkers bestaat uit ca. 600 mensen. Daarnaast hebben we - mede dankzij onze samenwerking met UWV - continu de beschikking over een wisselend bestand van een paar honderd kandidaten. Dat we je kunnen helpen, is dus wel bijna zeker. Goed om te weten is dat al onze medewerkers een plusje hebben. Je invulling aan ‘sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen’ heb je dus ook meteen geregeld.

Bestuur en directie KempenPlus

Het bestuur van KempenPlus bestaat uit de wethouders van de vier Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden, respectievelijk Marko van Dalen, Davy Jansen (voorzitter), Eric Beex en Maarten Maas. Zij worden bijgestaan door drie externe leden vanuit het regionale bedrijfsleven. De directeur van KempenPlus is François Baudoin.

Het bestuur vergadert in 2024 op:

  • Donderdag 22 februari 2024
  • Donderdag 11 april 2024
  • Donderdag 11 juli 2024
  • Donderdag 12 september 2024
  • Donderdag 31 oktober 2024
  • Donderdag 12 december 2024

Financiële jaarstukken KempenPlus

Fraude voormalige WVK-groep

In april 2020 zijn we opgeschrikt door het nieuws dat er binnen de voormalige WVK-groep een omvangrijke fraude plaats heeft gevonden. In verband met deze fraude zijn diverse verdachten - waaronder medewerkers van het voormalige WVK) - aangehouden. Na ruim drie jaar onderzoek en uitstel vanwege corona vinden op 5 en 6 juni 2023 de strafzaken plaats tegen de vier (hoofd)verdachten. De totale schade van de fraude bedraagt ruim 4,7 miljoen euro. KempenPlus doet er alles aan om de geleden schade te verhalen bij de verdachten en andere betrokken partijen.

Op deze pagina lees je meer over de fraude aan de hand van veelgestelde vragen en antwoorden.
Heb je vragen over de fraudezaak? Stuur dan een e-mail naar communicatie@kempenplus.com.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?