KempenPlus is het participatiebedrijf voor de Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden. Wij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet en de Wet sociale werkvoorziening in de aangesloten gemeenten.

We zijn er voor de inwoners

We helpen de inwoners van de Kempengemeenten, die daar ondersteuning bij nodig hebben, om terug aan het werk te gaan. Bij voorkeur bereiken we, o.a. met training en coaching, dat cliënten aan het werk gaan bij reguliere werkgevers. Lukt dat niet, dan kunnen ze net als onze medewerkers met Sw-indicatie aan de slag in een beschutte werkomgeving bij of via KempenPlus. Voor cliënten die (nog) niet kunnen werken, zoeken we een andere zinvolle tijdsbesteding zoals vrijwilligerswerk.

Inwoners die daar nood aan hebben, helpen we met een uitkering aan een (tijdelijke) inkomensvoorziening.

KempenPlus is gevestigd in Bladel en met 800 medewerkers één van de grootste werkgevers in de regio.

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen talent heeft.

Iedere Kempenaar verdient het om naar beste kunnen mee te doen.

Wij helpen daarbij.

Dienstverlening richting werkgevers

Als werkgever heb je behoefte aan goede, gemotiveerde medewerkers. En of je één medewerker zoekt of bij wijze van spreken tientallen, dat maakt niet uit. We bemiddelen, detacheren of nemen bijvoorbeeld de bemensing van een hele productielijn over.

Onze vaste groep medewerkers bestaat uit ca. 650 mensen. Daarnaast hebben we continu de beschikking over een wisselend bestand van een paar honderd kandidaten. Dat we je kunnen helpen, is dus wel bijna zeker. Goed om te weten is dat al onze medewerkers een plusje hebben. Je invulling aan ‘sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen’ heb je dus ook meteen geregeld.

Met de vorming van het nieuwe KempenPlus – een naam die bij de meeste werkgevers in de Kempen reeds bekend is – realiseren we dat je gemakkelijk toegang krijgt tot het potentieel aan arbeidskrachten. Om de integratie van je nieuwe medewerker(s) te vergemakkelijken, krijg je ook na de plaatsing ondersteuning van onze accountmanagers. Zij hebben de nodige ervaring, maar kennen ook de weg in het web van alle regelingen die beschikbaar zijn.

Bestuur en directie KempenPlus

Het bestuur van KempenPlus bestaat uit de wethouders van de vier Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Zij worden bijgestaan door drie externe leden vanuit het regionale bedrijfsleven. Op foto van links naar rechts: Maarten Maas (Reusel-De Mierden), Stef Luijten (Bergeijk), Eric Beex (Eersel), Davy Jansen (Bladel, voorzitter) en François Baudoin (directeur)

Het bestuur vergadert dit jaar op:

  • Donderdag 14 april 2022
  • Donderdag 30 juni 2022
  • Donderdag 29 september 2022
  • Donderdag 3 november 2022
  • Donderdag 15 december 2022

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?