In de voorbije jaren vonden tientallen werkzoekenden via het werkgeversteam van Kempenplus/ UWV hun plek bij internetgigant TOM. Sommige kandidaten hadden al ervaring in een magazijn, andere kwamen uit een compleet andere sector. Tot die laatste categorie behoren Alaa, Mhreteab en Matthijs.

Samen groeien bij TOM

In de voorbije jaren vonden tientallen werkzoekenden via het werkgeversteam van Kempenplus/ UWV hun plek bij internetgigant TOM. Sommige kandidaten hadden al ervaring in een magazijn, andere kwamen uit een compleet andere sector. Tot die laatste categorie behoren Alaa, Mhreteab en Matthijs.

Succesvolle start
Alaa en Mhreteab wonen nog niet zo lang in Nederland. Om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten volgden ze allebei een BBL-opleiding via het project De800. In september 2020 startte Alaa hiermee bij het Summa college. Eén dag in de week krijgt hij theorie, de andere dagen moest hij praktijkervaring opdoen in de logistiek. Hiervoor ging Alaa op zoek naar een geschikte werkplek. Samen met de werkmakelaar van KempenPlus kwam hij al snel uit bij TOM. Hier kon Alaa alle facetten van het vak leren. Na een succesvolle start wist Alaa dat het goed zat: “Het magazijnwerk is heel erg leuk: je bent de hele tijd bezig zodat de tijd vliegt! Ik heb hele leuke collega’s waarmee ik een goed contact heb. Voor mij heel belangrijk, want zo leer ik steeds beter Nederlands praten.”

Denken in kansen
Ook Mhreteab volgde een opleiding bij het Summa college, richting Techniek. In eerste instantie werkte hij in de metaalsector, maar zijn contract werd helaas niet verlengd en hij kwam in de bijstand terecht. De training TalentPlus bij KempenPlus leerde hem te denken in kansen en mogelijkheden. Niet blijven hangen in wat niet meer kan, maar kijken wat wel mogelijk is. Oriënteren op ander werk bijvoorbeeld. Via een soort stage kon hij bij TOM ontdekken of het magazijnwerk bij hem paste. Hij werd gekoppeld aan Alaa, die hem de werkzaamheden uitlegde. Met resultaat, want inmiddels heeft ook Mhreteab een contract bij TOM! Mhreteab is blij met zijn keuze: “Mijn werk bij TOM bevalt me erg goed. Het is afwisselend en ik word goed ingeleerd.”

Goede begeleiding
Tot slot heeft ook Matthijs zijn draai helemaal gevonden bij TOM. Vier jaar geleden zocht hij vanuit school een stageplek. Vanwege zijn autisme was een goede begeleiding ontzettend belangrijk. Wat begon met twee dagen stage is sinds twee jaar een fulltime dienstverband. Matthijs glundert als hij over zijn werk vertelt: “Ik leer hier elke dag wel iets. Ik vind het niet fijn om altijd hetzelfde te doen, daarom heb ik afwisselende taken. Wel heb ik graag structuur in mijn rooster en mijn werkzaamheden. Je moet niet met verschillende dingen tegelijk aankomen, dan weet ik niet meer wat ik eerst moet doen. Samen met jobcoach Elly en teamleider Tim heb ik de afgelopen jaren mijn takenpakket uitgebreid. Ik kan altijd bij hen terecht met vragen. En binnenkort krijg ik zelfs een vast contract.“

Volop doorgroeimogelijkheden
Jobcoach Elly bevestigt: “Wij vinden het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. We kijken welke werkzaamheden bij de medewerker passen en hoe medewerkers binnen ons bedrijf kunnen groeien. Soms is dat binnen hun eigen functie, andere keren op een andere plek binnen het bedrijf. Dat is het voordeel van onze verschillende vestigingen en functies: er zijn volop doorgroeimogelijkheden. Het belonen van de groei met een vast contract hoort daar ook bij. De samenwerking met het werkgeversteam van KempenPlus/UWV biedt een fijne basis. We krijgen goede achtergrondinformatie, zodat we iemand op de juiste plek kunnen laten beginnen en hiermee een optimale start geven.”

Het verhaal van Martine en Elly
Benieuwd naar het verhaal van Martine en Elly? Je leest hun verhaal hier.

Team TOM

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?