In 2005 startte Tom te Riele zijn fietsenwinkel in Tilburg en breidde zijn team al snel uit met medewerkers uit de sociale werkvoorziening. De fietsenwinkel liep zo goed, dat Tom besloot om via internet zijn fietsen te verkopen. In zijn geboortedorp Bladel opende hij een magazijn en kantoor annex webshop. Daar waren de lijntjes met het werkgeversteam van KempenPlus/UWV zo gelegd. 

Enorme groei
Sindsdien is er veel veranderd bij TOM. Met de uitbreiding van maar liefst 15 webshops, naast de fietsenwinkel, verkoopt TOM ruim 2,5 miljoen producten! Om al die artikelen op de juiste manier naar de klanten te krijgen, telt TOM inmiddels 550 medewerkers. De enorme groei heeft het voornemen om ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden niet belemmerd. Integendeel zelfs, want in de afgelopen jaren hebben veel werkzoekenden vanuit de WW, WIA, Wajong, SW en doelgroepenregister een baan gevonden bij TOM.

Kracht van samen
Martine Chatrou-te Riele, senior HR-adviseur, vertelt: “Ondanks de groei blijven we bij TOM een familiebedrijf waar iedereen meetelt. We zijn een platte organisatie en willen er alles aan doen om mensgericht te blijven werken. We zorgen voor een prettig werkklimaat door bijvoorbeeld onze medewerkers regelmatig complimentjes te geven, maar ook door gezellige activiteiten te organiseren. De kracht van samen is heel belangrijk, maar we kijken ook heel goed naar de individuele medewerkers: wat zijn iemands kwaliteiten, waar kan hij of zij nog in groeien? Deze benadering is goed voor de ontwikkeling van ál onze medewerkers. Voor de medewerkers die extra begeleiding nodig hebben, hebben we speciale voorzieningen getroffen.”

Eigen jobcoach
De afdeling Retouren is bijvoorbeeld zo’n speciale voorziening. De werkzaamheden op deze afdeling lenen zich voor de doelgroep: de afdeling is kleiner, de werkdruk lager en er zijn minder prikkels. Ook heeft TOM een eigen interne jobcoach, Elly. Zij gaat individueel aan de slag met de medewerkers die voor een beschermde werkplek in aanmerking komen. Elly legt uit: “Ook ik werk vanuit het principe dat iedereen kansen en mogelijkheden heeft. Soms begint iemand op de afdeling Retouren, maar kan hij of zij met wat begeleiding doorstromen naar een reguliere plek in het bedrijf. Het mooie bij TOM is dat iedereen gelijk is. We hebben mensen met verschillende nationaliteiten, mensen met een ‘rugzakje’ maar ook BBL-leerlingen. Iedereen krijgt evenveel respect”.

Diversiteit
Deze diversiteit vind je ook terug in de kandidaten die via KempenPlus/UWV bij TOM terecht zijn gekomen. Zo heb je Mhreteab, die is bemiddeld nadat hij de training TalentPlus had doorlopen. Of Alaa, die een BBL-opleiding richting Logistiek volgde vanuit het project De800 en een geschikte werkplek zocht. En tot slot Matthijs, die vier jaar geleden via zijn school informeerde naar een fijne stageplek. Naar volle tevredenheid van alle partijen zijn deze enthousiaste heren inmiddels via het werkgeversteam van KempenPlus/UWV aan de slag bij TOM. Deze samenwerking met KempenPlus/UWV verloopt erg prettig, aldus Elly: “We hebben een erg goed contact met het werkgeversteam. Ze kijken goed naar de kandidaat en weten wat de kwaliteiten zijn van iemand. Wanneer er sprake is van een hulpvraag, krijgen we de juiste achtergrondinformatie, zodat we kunnen oordelen of en waar iemand bij ons past. Op deze manier krijgen we de talenten op de juiste plek.”

Het verhaal van Alaa, Mhreteab en Matthijs
Benieuwd naar het verhaal van Alaa, Mhreteab en Matthijs? Je leest hun verhaal hier.

Team TOM

Heb je vragen over wat KempenPlus voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem contact met ons op via 0497-33 12 00 of stuur een e-mail naar info@kempenplus.com.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?