“Mijn werk voelt als thuiskomen, hoe fijn is dat!” Mario Faassen glundert als hij over zijn detacheringsplek vertelt. Die plek is Metaalindustrie Vermeulen In Bladel, waar Mario enkele maanden geleden begon.

Zijn werk bij zijn vorige detachering, ook een metaalbedrijf, werd overgenomen door een machine. Mario: “Daardoor stopte de detachering. Gelukkig had ik KempenPlus als uitvalsbasis en kon ik terecht in de productie. Al snel vond ik het werk te eentonig en heb ik mijn consulente, Sanne van Hintum, gevraagd om op zoek te gaan naar een nieuwe detachering, het liefst in de metaal”.

Korte lijntjes

Vanwege een jarenlange samenwerking met Metaalindustrie Vermeulen legde Sanne contact met directeur Ron van Gompel. Ron: “Eigenlijk waren we niet op zoek naar een nieuwe medewerker. Maar we hebben al vaker met goede krachten vanuit KempenPlus gewerkt. Eén medewerker hebben we nu via Begeleid Werken in vaste dienst. We hebben korte lijntjes, dus leek het me goed om eens kennis te maken”. Mario en Sanne kwamen langs voor een kennismakingsgesprek en het klikte meteen tussen Mario en Ron.

Elkaar helpen

Mario kon aan de slag en vanwege de diversiteit van het werk wordt hij aan diverse machines ingezet. Sommige machines kende hij al vanuit zijn vorige werk, op andere werd hij ingeleerd. Vanwege knieklachten kan Mario niet met hele grote platen werken, maar dit is geen probleem. Mario vertelt: “Er wordt rekening met me gehouden en op een geduldige manier krijg ik alles uitgelegd. Dat is het fijne hier bij Vermeulen. Iedereen helpt elkaar. Er wordt ook wel eens gesnotneusd, maar er is onderling veel respect en samenwerking.”

Kempisch karakter

Samenwerking staat bij Vermeulen hoog in het vaandel, het liefst met relaties uit de Kempen. Metaalindustrie Vermeulen is een toeleverancier van met name Kempische bedrijven. Zelf besteden ze bijvoorbeeld las- en spuitwerk uit aan bedrijven in de buurt. Zelfs de medewerkers komen allemaal uit Bladel en omgeving. Volgens Ron past de Kempische mentaliteit het beste bij Metaalindustrie Vermeulen: “Het is gemoedelijker, er kan veel meer hier in de Kempen. Mario past hier goed in. Hij is positief ingesteld, een harde werker en ook nog eens collegiaal”. Voor Mario heeft het Kempische karakter nóg een groot voordeel: hij hoeft maar 10 minuutjes te fietsen om op zijn werk te komen. “Ideaal, zeker nu ik bijna elke avond als vrijwilliger help bij de Winterfeesten in Reusel. Niet alleen voelt de gezelligheid op het werk als thuis, ik bén ook nog eens zo thuis!”

Heb je vragen over wat KempenPlus voor jou kan betekenen?

Neem contact met ons op via 0497-33 12 00 of stuur een e-mail naar info@kempenplus.com.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?