Met een grote glimlach onthaalt Hannes ons op zijn werkplek bij The Steel Factory in Luyksgestel. Sinds enkele maanden werkt hij hier als productiemedewerker. Samen met zijn collega’s maakt Hannes de mooiste poorten en sierhekwerk voor particulieren en bedrijven.

Werk dat Hannes met veel plezier doet: “Ik heb het heel goed naar mijn zin. In Eritrea, waar ik 6 jaar geleden uit vertrokken ben, werkte ik op onze familieboerderij. Bij KempenPlus heb ik op verschillende afdelingen gewerkt, zoals de groenvoorziening en de metaalafdeling. Voor mij was het een goede manier om erachter te komen welke werkzaamheden ik leuk vind. Het werken op de metaalafdeling vond ik het leukste. Ik was dan ook erg blij toen mijn Werk&Participatiecoach Erian vertelde over de werkplek bij The Steel Factory. Samen zijn we gaan kijken en ik had meteen een klik met Ben en Angelique. Het werk leek me erg leuk en het was ook nog eens mooi meegenomen dat ik in mijn eigen woonplaats aan de slag kon.”

Ruimte om te groeien
Het werken bij The Steel Factory bevalt me erg goed. Ik ben begonnen met de werkzaamheden die ik op de metaalafdeling ook deed, namelijk boren. Stapje voor stapje kreeg ik steeds meer werkzaamheden uitgelegd door mijn leidinggevende Wouter. Inmiddels kan ik ook zagen en zelfs lassen. Dat ik steeds meer dingen bij leer maakt het werken leuk. Ik krijg regelmatig complimentjes over het werk dat ik doe. Dat geeft me vertrouwen om ook weer nieuwe dingen te leren. Het liefst doe ik meteen alles foutloos, maar als er eens een keer iets mis gaat is dit geen probleem. Ik leer hier dat het oké is om eens een foutje te maken en om het te vragen als ik iets niet weet”.

Deel van het team
Hannes werkt in een klein team, met 10 andere collega’s. Tijdens het werk zijn ze serieus bezig, maar in de pauze is er ruimte voor een grapje. Soms is het voor Hannes lastig om de gesprekken te volgen: “Als er dialect wordt gesproken kan ik mijn collega’s niet altijd verstaan. Ook snap ik nog niet alle spreekwoorden en gezegden. Gelukkig leggen mijn collega’s het uit als ik iets niet snap en spreken ze rustig en zoveel mogelijk ABN. Zo kan ik de gesprekken beter volgen. Ik heb fijne collega’s en word echt bij het team betrokken. Laatst hadden we een rondleiding bij een bedrijf met aansluitend een etentje. We moesten vanwege de coronamaatregelen afstand houden, maar toch was het hartstikke gezellig samen.”

Basis voor de toekomst
Als verrassing én waardering voor zijn inzet heeft Hannes samen met zijn gezin en met Ben en Angelique een dagje Beekse Bergen cadeau gekregen. Hannes straalt: “Een fantastische dag, waarbij we onze ogen hebben uitgekeken. Het plezier dat mijn kinderen hadden was onbetaalbaar. En met mijn contract op zak heb ik een stevige basis voor onze toekomst in Nederland!”

Het verhaal van Ben...
Benieuwd naar het verhaal van Ben? Je leest Bens verhaal hier.

Heb je vragen over wat KempenPlus voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem contact met ons op via 0497-33 12 00 of stuur een e-mail naar info@kempenplus.com.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?