Bij zijn vorige werkgever had Ben van Doormaal al goede ervaringen met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Toen hij twee jaar geleden samen met zijn vrouw Angelique The Steel Factory in Luyksgestel startte stond één ding vast: we gaan in ons team plaats maken voor mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Iedereen verdient een kans
Ben vertelt: “Al snel na de opstart van ons bedrijf bespraken we met het hele team dat we vinden dat iedereen een kans verdient op de arbeidsmarkt.  In eerste instantie lag echter de focus op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en het werven van klanten. Toen deze basis er lag, was er de tijd en ruimte om iemand op te leiden. Ook hadden we het aantal werkzaamheden zodanig uitgebreid dat er ook voldoende repeterend werk was om iemand op startniveau in te laten stromen. Alle seinen stonden dus op groen.”

Korte zoektocht
In de zoektocht naar de juiste kandidaat namen Ben en Angelique contact op met KempenPlus. Accountmanager Sanne kwam langs en zij had al snel door waar de ondernemers naar op zoek waren. Ben: “We hadden een prettig en open gesprek; er werd actief geluisterd en snel geschakeld. Na het gesprek werd Hannes voorgesteld en dit was meteen een schot in de roos.”

Groei op meerdere fronten
Om te kunnen wennen aan de werkzaamheden, werd een proefperiode afgesproken. Vanwege de eerdere ervaringen met participatiekandidaten én de coachingsachtergrond van Angelique waren de doelen al snel helder. Ben: “Hannes was heel leergierig, maar we wilden graag bij de basis beginnen. Van het uitleggen van de bedrijfsregels tot het starten met een enkele taak.  Als je het takenpakket kleiner kunt maken, maak je de kans van slagen groter. Mensen leren dingen makkelijker aan en van daaruit kun je groeien.” Hannes maakte al snel stappen: hij leerde boren, zagen en zelfs lassen. Net als zijn takenpakket groeide zijn zelfvertrouwen.

Respect en openheid
Ondanks de coronaperiode heeft Hannes inmiddels een contract gekregen bij The Steel Factory. Hij is helemaal opgenomen in het team. In het begin moesten de collega’s wennen aan de taalbarrière. Gelukkig kan Hannes zich steeds beter verstaanbaar maken. Ook weten de collega’s dat ze niet te snel moeten praten en beter geen dialect gebruiken. Angelique vertelt: “Je ziet ook mooie dingen ontstaan. Er is meer respect en openheid over elkaars cultuur. En laatst hadden we een rondleiding bij een bedrijf met aansluitend een etentje. Je ziet Hannes dan genieten.”

Mooie toekomst
Genieten deed Hannes ook tijdens het dagje Beekse Bergen waar hij samen met zijn gezin en Ben en Angelique naartoe ging. Ben: “Dit had hij dik verdiend na zijn inzet tijdens zijn proefperiode. We wilden graag onze waardering uitspreken naar Hannes én zijn gezin.” De meerwaarde van deze dag was al snel duidelijk: stralende kindergezichten en een trotse papa met een contract op zak. Op naar een mooie toekomst!

Het verhaal van Hannes
Benieuwd naar het verhaal van Hannes? Je leest Hannes' verhaal hier.

Heb je vragen over wat KempenPlus voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem contact met ons op via 0497-33 12 00 of stuur een e-mail naar info@kempenplus.com.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?