Al ruim drie jaar werken KempenPlus en zorgorganisatie HSPO succesvol samen om mensen actief deel te laten nemen aan de arbeidsmarkt. De geoliede tandem hielp tot op heden al bijna dertig mensen aan een baan. “Wij kijken naar wat mogelijk is, net als KempenPlus. Dat werkt prettig samen.”

“Wij kijken allebei naar mogelijkheden”

Als Louis Machielsen samen met zijn partner en mede-directeur, Anja van der Kooy, in 2015 een zorgorganisatie met een holistisch uitgangspunt begint, is er al snel behoefte aan werknemers. Het bedrijf uit Eersel levert zowel jeugd- als ouderenzorg en biedt zelfs psychiatrisch patiënten zorg en palliatieve terminale zorg. “Van wieg tot graf, zeggen wij wel eens gekscherend”, aldus Louis. “Met name in het begin was er veel vraag naar verzorgenden. KempenPlus heeft toen heel gericht mensen gevonden, die ons team kwamen versterken.” In de loop der jaren zijn zo bijna dertig mensen bij HSPO aan de slag gegaan. Op dit moment is ongeveer tien procent van het personeelsbestand direct afkomstig uit bemiddeling van KempenPlus.

Benadering

Eén van hen is Jeanneke, die sinds februari bij de zorgorganisatie werkzaam is en tegelijkertijd de opleiding tot verpleegkundige volgt. “Ik moest na bezuinigingen het veld ruimen. Daarna ben ik twee jaar gastvrouw geweest, tot KempenPlus me in contact bracht met HSPO. Daar was onmiddellijk de klik tijdens het eerste gesprek. Hier richt men zich op wat mensen kunnen, niet wat ze niet kunnen. Dat is een fijne benadering.”

Louis vult haar aan: “De basis van het holisme is dat het allesomvattend is, de ketting is zo sterk als haar zwakste schakel. Het geluk van onze medewerkers is een belangrijke factor hierin. Iedereen kan zich bij ons ontwikkelen, op zijn of haar eigen manier. Daar bieden we ruimte voor. En natuurlijk tijd en aandacht.” Ook hierin biedt KempenPlus een stukje ontzorging. Zij toetsen namelijk of potentiele werknemers geschikt zijn om een opleiding niveau drie of hoger te doen.

Screening

Na drie jaar weten de beide partijen inmiddels feilloos wat ze aan elkaar hebben. “De samenwerking verloopt zeer prettig. De lijntjes zijn kort en KempenPlus heeft een goed oog voor wat voor mensen bij ons team zouden passen”, aldus Louis. “Zij doen een stukje screening vooraf en daarin zitten ze praktisch altijd goed. Net als ons, kijkt KempenPlus naar wat de mogelijkheden zijn. Als je het zo benadert, kan in feite alles.”

TalentPlus

Eén van de trajecten om bij HSPO te komen is de TalentPlus-training vanuit KempenPlus. Tijdens deze training, die zes volledige weken duurt, wordt de afstand tot de arbeidsmarkt voor deelnemers verkleind. Zo begon in juni Melanie bij HSPO. “Zij gaat in september met de opleiding beginnen maar beide partijen waren zo enthousiast, dat ze al in juni begonnen is met werkzaamheden. Zo kan ze er langzaam ingroeien en heeft ze al een fijne voorsprong als haar opleiding begint”, aldus Louis.

Basis

Jeanneke benadrukt de prettige werksfeer bij HSPO. “Het is vrij solistisch werk, maar je kunt altijd terugvallen op collega’s. Als ik even iets niet weet, advies of hulp nodig heb, staat iedereen binnen HSPO direct voor je klaar. We zijn allemaal gelijkwaardig, die wetenschap vormt een fijne basis om hier nog jarenlang te werken.”

Heb je vragen over wat KempenPlus voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem contact met ons op via 0497-33 12 00 of stuur een e-mail naar info@kempenplus.com.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?