Sinds negen maanden zijn twee statushouders, beiden afkomstig uit Eritrea, werkzaam bij Borrenbergs Projectinrichting in Luyksgestel. Beide mannen zijn blij eindelijk in hun eigen inkomsten te voorzien.

Het is even na vieren als het busje werknemers terugkeert op het bedrijf in Luyksgestel. Eén van hen is Dawit Mebrahtu, die vier jaar geleden vanuit Eritrea naar Nederland kwam. “De afgelopen drie jaar heb ik in Bergeijk gewoond en nu woon ik sinds een jaar in Luyksgestel. Naast Nederlandse les heb ik gewerkt bij de Kringloopwinkel in Bergeijk. Dat was leuk om te doen, maar ik wilde liever een echte, betaalde baan”, vertelt Dawit.
 

Slopen
Dankzij zijn cliëntmanager bij KempenPlus, kwam Dawit in beeld bij Borrenbergs. Na een sollicitatiegesprek mocht hij twee weken op proef komen. “In Eritrea was ik leraar op een basisschool, dus het was wel even wennen. Maar ik was gemotiveerd en heb een kans als deze met beide handen aangegrepen.” Het werk bestaat de eerste tijd voornamelijk uit het slopen van de oude vloeren. Zwaar werk, maar Dawit en zijn landgenoot Yakob presteren goed en krijgen een halfjaarcontract.
 

Taalbarrière
Eén van de dingen waar Dawit tegen aan loopt, is natuurlijk de taalbarrière. “Ik spreek best goed Nederlands al, maar hier praten ze bijna allemaal dialect. Dat heb ik niet geleerd en is dus bijna niet te volgen”, lacht Dawit. “Wij zijn heel goed opgenomen door de collega’s. Alles wordt goed en rustig uitgelegd en als het nodig is zelfs nog een keer.”
 

Stoffeerder
Dawit laat al snel merken dat hij niet alleen gemotiveerd is om te werken, maar zeer zeker ook om te leren. Hij geeft aan interesse te hebben om stoffeerder te worden en krijgt nu de kans om deze stiel te leren. “Stofferen wil ik graag leren, dat is mooi werk om te doen. Gelukkig krijg ik hier deze kans.
 

KempenPlus
Dankzij bemiddeling van KempenPlus zijn er Dawit en Yakob werkzaam bij Borrenbergs. Dawit is enthousiast over de hulp die hij vanuit KempenPlus kreeg. “Ik heb goed contact met hen. Ze staan altijd klaar en regelen veel voor statushouders. Zo zijn ze een paar keer meegegaan naar het uitzendbureau om te helpen met de taal en me wegwijs te maken in de zoektocht naar betaald werk. Dankzij KempenPlus heb ik nu een superleuke baan!”

Heb je vragen over wat KempenPlus voor jou kan betekenen?

Neem contact met ons op via 0497-33 12 00 of stuur een e-mail naar info@kempenplus.com.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?