De talenten van.. Dina

Dina, getrouwd en moeder van 2 kinderen, is sinds januari dit jaar een nieuw gezicht in het bedrijfsrestaurant aan de Raambrug en de kantine in de Hallenstraat. Maar eigenlijk is ze al heel lang onze collega. Ze vertelt: “Na een auto-ongeluk ben ik 17 jaar geleden bij KempenPlus (voorheen WVK-groep) aan de slag gegaan.”

Na een wachtlijst van 5 maanden is Dina eind januari 2006 aan de slag gegaan. Binnen een half jaar kwam haar kans al om gedetacheerd te worden. Er lag namelijk een mooie opdracht op haar te wachten bij de gemeente Bergeijk. Ze mocht daar in de catering gaan werken. “Dat was spannend. Want ik wist op dat moment nog niet wat het betekent als je gedetacheerd wordt. “ vertelt ze. Toch is het allemaal goed gekomen want Dina heeft tot de laatste dag van de samenwerking tussen KempenPlus en de gemeente Bergeijk meegedraaid in de catering aldaar. Vanwege een aflopend contract met de gemeente Bergeijk is de samenwerking gestopt. Dina blikt terug op haar tijd bij de gemeente Bergeijk: “Ik heb daar met heel veel plezier gewerkt en vindt het jammer dat het gestopt is. Er ligt daar toch een stuk van mijn leven. Maar ik ben mijn baan niet kwijt. KempenPlus is daarin wel echt mijn vangnet geweest. Ze hebben er voor gezorgd dat we allemaal op een goede werkplek terecht zouden komen. De begeleiding daarin was echt super.”

De kennis en de ervaring die Dina daar heeft opgedaan, neemt ze mee terug naar KempenPlus. Dina: “Ik heb aangegeven dat ik op zoek ben naar uitdaging. Die uitdaging heb ik gekregen. Zo mag ik bestellingen doen, kijk ik mee naar het weekmenu en probeer de catering op beide locaties steeds te verbeteren.” Tegelijkertijd vindt ze het ook leuk om op de werkvloer te staan en bijvoorbeeld de broodjes te maken. In de paar maanden dat Dina nu terug is, heeft ze indruk gemaakt met haar recepten. Zo is haar zelfgemaakte eiersalade geliefd bij onze collega’s en gaan de kipwraps ook als warme broodjes over de toonbank. Toch kunnen we in de toekomst nog meer van haar verwachten. Zo vertelt Dina: “Ik heb nu de kipwrap er in gebracht. Mijn hoofd zit vol met heel veel mooie en leuke recepten. Maar om het hele team mee te krijgen, doen we alles stap voor stap. Goede dingen hebben tijd nodig.” Ze vervolgt: “In de toekomst zou ik de wrap graag willen uitbreiden met andere ingrediënten. Ik zou ook heel graag salades willen inbrengen. Met idee ‘de gezondere keuken’.

Salades kunnen echt heel lekker zijn. Je moet alleen de juiste ingrediënten bij elkaar zoeken en voor ieder wat wils maken. Ook ben ik aan het kijken wat we kunnen serveren voor onze collega’s die vegetarisch zijn. Daar krijg ik ook de kansen voor.”

Toch kan Dina het niet allemaal alleen. Ze is daarin dan ook heel duidelijk: “We zijn een team en we hebben allemaal een taak. Of dat nou de afwas is of het maken van de eiersalade; het moet allemaal gebeuren en we doen het samen.”

In haar vrije tijd wandelt Dina twee keer in de week ze met haar zus. Al 30 jaar wandelen ze van Reusel naar Bladel. Dat is hun gezamenlijke uitlaatklep om even het hoofd leeg te maken. Inwoners herkennen de zussen dan ook. “Als ik dan een keer in de winkel kom, vragen mensen of ik te voet ben en waar m’n zus is. Dat is wel erg leuk.” lacht ze.