Boomfeestdag 2024

Een strak blauwe lucht, voldoende vrijwilligers en heel veel enthousiaste kinderen; alle ingrediënten waren vandaag aanwezig om er een geslaagde Boomfeestdag van te maken. In totaal worden er 5650 jonge bomen en struiken geplant op vier verschillende locaties in de gemeente Bladel. We hadden een tiental verschillende Europese bomen en struiken te planten. Dat zorgt – in combinatie met de bestaande bomen - voor veel biodiversiteit in het bos. 

De Boomfeestdag is in de gemeente Bladel een jaarlijks terugkerend evenement waarbij onze medewerkers uit de groenvoorziening ondersteunen. Een mooi initiatief waarbij de leerlingen in contact worden gebracht met de natuur, leren over het belang van bomen en struiken en zelf hun handen uit de mouwen steken. Deze ochtend stonden, verdeeld over de vier verschillende locaties, 205 basisschoolleerlingen uit de vier kerkdorpen te trappelen om mee te helpen de planten in de grond te zetten. 

De helft van het plantsoen is vandaag geplant, de rest wordt deze week nog afgewerkt door onze groenmedewerkers. Ook moeten zij nog bij elk boompje drie bamboestokken steken om de jongelingen te beschermen tegen vretende en schurende reeën en herten. Tel maar uit, dat zijn nog eens 15.000 bamboestokken!

Het was een fijne dag voor de schooljeugd en onze medewerkers. Hopelijk mogen we het nog vaak mee organiseren!