Fraude gepleegd bij KempenPlus; medewerkers verdacht

Bij Participatiebedrijf KempenPlus is een omvangrijke fraude aan het licht gekomen. De organisatie is de afgelopen jaren door verduistering voor miljoenen euro’s benadeeld. Hiervan worden twee medewerkers verdacht.

De fraude werd eind september geconstateerd na een signaal vanuit de Bank Nederlandse Gemeenten. Daarop hebben bestuur en directie van Participatiebedrijf KempenPlus direct onderzoek laten doen en vervolgens aangifte gedaan bij de politie. Het politieonderzoek nam vanwege de omvang van de fraude veel tijd in beslag. Na het politieonderzoek zijn er twee verdachte medewerkers aangehouden.

De komende tijd wordt de zaak verder onderzocht.

Na de aanhouding van de verdachte medewerker zijn de overige bestuursleden en gemeenteraden van de Kempengemeenten op de hoogte gesteld. De medewerkers van KempenPlus worden geïnformeerd over de verduistering.

Bestuur en directie van KempenPlus zijn enorm geschrokken van het feit dat de fraude heeft kunnen plaatsvinden.  Bestuursvoorzitter Davy Jansen: ‘We werken voor kwetsbare groepen in onze samenleving en we werken met gemeenschapsgeld. Daar gaan we zorgvuldig mee om. Blijkbaar heeft iemand dit toch kunnen doen. Dat vinden we schokkend. Er is veel geld mee gemoeid. We nemen waar nodig maatregelen om dit te voorkomen en onderzoeken mogelijkheden om het geld te verhalen. Onze eerste zorg gaat uit naar onze medewerkers, want ook zij zijn erg geschrokken van dit nieuws.”.

Participatiebedrijf KempenPlus is op 1 juli ontstaan uit het voormalige WvK en ISD De Kempen. De sociale werkvoorziening voor vier Kempengemeenten (Bladel, Bergeijk, Eersel en Reusel-De Mierden) wordt door het participatiebedrijf geregeld. KempenPlus helpt de inwoners van de Kempengemeenten, die daar ondersteuning bij nodig hebben, om terug aan het werk te gaan. Er werken 765 mensen voor allerlei opdrachtgevers.