De talenten van … Corry!

Corry, geboren in Westerhoven en sinds 1998 werkzaam bij KempenPlus. Al vele jaren is ze een vertrouwd gezicht op de elektroafdeling. Corry vertelt: Voordat ik op deze afdeling terecht kwam, ben ik nog twee keer gedetacheerd geweest. Na mijn laatste detachering kwam ik terug op de Raambrug en werkte ik bij de verpakkingsafdeling.” Ze vervolgt: “De elektroafdeling heeft toen gevraagd of ik bij hen wilde werken. Dat werk bestond uit kabelbomen maken voor scheepsmotoren. Dus knippen, componenten aanzetten en coderen. Dat werk lag me wel en vond ik fijn om te doen. Zodoende ben ik hier eigenlijk blijven hangen.” Dat fijne werk is dan ook meteen Corry’s grootste talent: “Op het werk ben ik heel nauwkeurig en wil ik alles perfect hebben. Als eerste medewerker mag ik ook het voorbeeld zijn voor andere collega’s.”

De elektroafdeling telt 16 medewerkers. Deze afdeling werkt voor diverse klanten. “Wij knippen kabels of snoeren en zorgen dat de gevraagde componenten er aan gezet worden.” vertelt ze. Wie dacht dat Corry echt op een mannenafdeling terecht is gekomen, zit er naast. “Toen ik hier begon, zaten we met verschillende vrouwen op deze afdeling. Zij zijn inmiddels allemaal al met pensioen. Nu zijn we in totaal nog met vier vrouwen.”

Dat wat Corry op haar werk leert, daar profiteert ze thuis ook van; “Thuis zet ik bijvoorbeeld zelf een stekker op de handmaaier.” Ook als ze de kabel van de heggenschaar per ongeluk doorgeknipt heeft, draait Corry daar haar hand niet voor om.

“Ik vind het fijn dat het niet zo’n grote afdeling is. Zo kan ik rustiger werken.” Corry heeft het in de loop van de jaren ook zien veranderen. Zo is de doelgroep bijvoorbeeld meer divers geworden. Binnen KempenPlus werken ook een aantal statushouders. “Het is soms best lastig communiceren omdat zij de taal nog niet helemaal machtig zijn.” Voor KempenPlus is nog veel winst te boeken als het gaat om verbeteringen, vindt Corry. Ze vertelt: “Ik vind het jammer dat het MT weinig tijd vrij kan maken om de afdelingen eens te bezoeken, dat ze aan ons vragen hoe het gaat en dat wij zelf eens vragen kunnen stellen.” Zo heeft er onlangs een medewerkersonderzoek plaatsgevonden. In dat onderzoek is aan alle medewerkers gevraagd hoe zij het werken binnen KempenPlus ervaren. Op het moment van schrijven worden de resultaten nog verwerkt en zullen deze op korte termijn gedeeld worden.

De voldoening uit het werk haalt Corry vooral door haar kennis over te brengen op anderen. Het mooiste compliment kreeg ze onlangs nog. Corry vertelt: “Onlangs heeft een collega de stap gemaakt naar het vrije bedrijf. Bij zijn afscheid kreeg ik van hem kreeg ik een compliment waar ik heel blij mee was. Hij zei namelijk tegen mij dat hij het meeste van mij geleerd had. Niet alleen het werk maar ook andere dingen. Daar doe je het voor!”