Voor veel ondernemers heeft het coronavirus roet in het eten gegooid. In eerste instantie ook voor Lead Healthcare, een detacheringsbedrijf voor de zorg. Waar ze voorheen artsen en apothekersassistenten detacheerden zorgde corona in het begin voor onzekerheid. Medewerkers van Lead Healthcare zaten tijdelijk thuis in afwachting van nieuwe opdrachten, of door de gevolgen van coronamaatregelen. In plaats van duimen te draaien, zette Lead Healthcare haar expertise -mensen, middelen en systemen- in voor het opzetten van snelteststraten.

Testen voor Toegang
In oktober 2020 startte Lead Healthcare met de eerste snelteststraat, inmiddels zijn het er 40. Ook in Bladel kwam een testlokatie, in samenwerking met Van Ham Tenten en Inkoop Samenwerking de Kempen. Zo konden bedrijven hun medewerkers snel laten testen om een lange quarantainetijd te voorkomen. In maart 2021 kreeg Lead Healthcare van Stichting Open Nederland de opdracht testen uit te voeren voor Testen voor Toegang. Met een negatieve testuitslag kunnen mensen naar (sport)evenementen, dierentuinen of pretparken.

Foto teststraat buiten Bladel

Snel schakelen
Om de opschaling van capaciteit aan te kunnen, schakelde Lead Healthcare haar landelijke partner Randstad in. Deze plaatste vervolgens de vacature op LinkedIN. Dat bleef niet onopgemerkt door het werkgeversteam van KempenPlus/UWV. Razendsnel benaderden ze werkzoekenden uit de Kempen.  Veerle Mul van Randstad was blij verrast: “Frank Brackel van het werkgeversteam van KempenPlus/UWV belde me over de vacature en beloofde snel te schakelen. Dat hebben we geweten: de dag daarna stond de telefoon roodgloeiend met enthousiaste kandidaten uit de Kempen. Binnen twee dagen hebben we zeven van deze werkzoekenden geselecteerd en konden ze al beginnen!” 

Hoge kwaliteit
Deze kandidaten zijn inmiddels naar volle tevredenheid aan de slag bij Lead Healthcare. Na een interne opleiding werken ze als intaker, tester, runner of verwerker. Gedurende de dag wisselen ze de werkzaamheden om scherp en alert te blijven. Op de teststraat gelden immers hoge kwaliteitseisen. Paul van Amstel, regio coördinator van Lead Healthcare, vertelt: “We werken volgens strikte procedures. We verrichten medische handelingen en werken met mogelijk besmet materiaal. Bovendien staat het welzijn van onze klanten centraal. Efficiënt, nauwkeurig en geconcentreerd werken is essentieel. We zorgen voor een continue training, controle en instructie van onze medewerkers.”
50-plus

Toevallig zijn de geselecteerde kandidaten van het werkgeversteam de Kempen allemaal 50-plussers. In totaal werken ze in een groep van 26 mensen met een zeer diverse achtergrond en leeftijd. Sonja Bazelmans, supervisor van Lead Healthcare, is vol lof over haar team: “Juist de mix van onze mensen zorgt voor een fijne groepsdynamiek. Collega’s helpen elkaar en maken gebruik van elkaars kwaliteiten. De jongere generatie valt terug op de kennis van de oudere, de oudere valt terug op de ICT-skills van de jeugd. We hebben een heel fijne, gemoedelijke sfeer binnen het team.”

Heropenen samenleving
Één van de kandidaten van het werkgeversteam van KempenPlus/UWV is Leo. Na slechts een korte periode thuis te hebben gezeten werkt hij met veel plezier in de teststraat: “Ik heb 40 jaar in de voedingsmiddelenindustrie gewerkt, dus ben gewend om volgens richtlijnen en protocollen te werken. In plaats van de regels te bepalen voer ik ze nu uit en dat is heerlijk. We werken in een hecht en gezellig team. Ik ben niet ver van mijn pensioengerechtigde leeftijd, maar ben blij dat ik mijn tijd nu nog nuttig kan inzetten. Bovendien kan ik zo ook nog iets voor de samenleving doen.” 

Met het uitvoeren van de tests werkt Leo immers mee aan het heropenen van de samenleving. Iets waar we vanuit het werkgeversteam van KempenPlus/UWV vol enthousiasme ons steentje aan bijdragen!

Foto overzicht teststraat