Lisanne (43) is in 1999 gestart bij WVK-groep. Sinds de fusie in juli 2019 werkt ze bij KempenPlus. Lisanne vertelt: “Ik heb een chronische aandoening. Hierdoor heb ik moeite met bewegen, zeker als het koud is.” KempenPlus past zich aan haar aan, bijvoorbeeld door een lager werktempo te vragen. Hierdoor kan ze goed mee in de groep. Vier dagen in de week werkt ze. In haar vrije tijd danst ze en luistert ze graag muziek.

In 2005 en 2010 was Lisanne gedetacheerd naar Atlant Groep in Helmond (nu Senzer). Door de ontwikkeling die ze doorgemaakt had, was dat mogelijk. Daar is ze trots op. “Het bracht mij weer iets nieuws.” Ze werd ingezet om Maxi-Cosi’s in elkaar te zetten. Een project wat haar nog steeds bijgebleven is. “Ik heb daar ook nieuwe mensen leren kennen. Zelfs mijn huidige partner heb ik daar ontmoet.”

Met Johan (werkleider) en Bart (assistent werkleider) heeft Lisanne een goede klik. Haar lichaamstaal laat zien hoe het met haar gaat. Als het even wat minder gaat, is er altijd ruimte voor een gesprek. “Praten is dan echt een uitlaatklep voor mij. Maar soms vind ik het moeilijk om te vertellen wat mij dwars zit. Dan schrijf ik het op in mijn schrift en laat ik het aan Johan en Bart lezen. Samen komen we dan altijd tot een oplossing. Dat vind ik heel fijn.”

Er hangt een prettige sfeer op de afdeling. De meewerkend voormannen/-vrouwen prijst ze: “Bij ieder (nieuw) project leggen zij ons uit wat we moeten doen. Ook laten ze het ons zien. Ze hebben heel veel geduld. We mogen het zo vaak vragen totdat we het begrijpen. Al is dat 10 keer.” Door de beperking van Lisanne lukt haar niet alles. Toch wil ze het altijd eerst proberen voordat ze zegt dat het niet lukt. Dat positieve kenmerkt haar. “Als het echt niet lukt, zijn er altijd collega’s die komen helpen. Andersom gebeurt dat natuurlijk ook. Zo werken wij.”

En het allerleukste binnen KempenPlus? Het allerleukste vindt Lisanne het KempenPlustival, ons personeelsfeest. “Ik kijk er altijd erg naar uit. Dagen van tevoren bedenk ik al wat ik aantrek, welke schoenen ik zal dragen en hoe mijn haar zit. Ik wil er dan op en top uitzien!”

de-talenten-van