Naomi (20) en Joey (24), beide oud-leerlingen van Speciaal Onderwijs De Groote Aard SO - VSO, hebben gisteren een bezoek gebracht aan hun voormalige school. Op uitnodiging van de school stonden zij voor de klas en spraken zo’n 20 leerlingen uit de onderbouw toe.

Best spannend natuurlijk. Joey zegt: “Ik vond het heel spannend om als spreker voor zo’n groep te staan.” Hij vervolgt: “Ineens weet ik dan niet meer zo goed wat ik moet zeggen.” Toch twijfelt hij geen seconde als hij opnieuw hiervoor gevraagd zou worden. Ook Naomi zou het zo weer doen.

Naomi en Joey hebben beide vanuit hun eigen ervaring verteld. Te denken aan de stappen die ze gezet hebben van school naar werk. Maar ook hoe het gaat bij KempenPlus. Daar waar Naomi begeleid woont, woont Joey thuis. Voor beide ook de beste optie. Deze fijne basis maakt dat ze dat ze beide kunnen excelleren op het werk.

Hun bezoek gisteren bracht beide veel leuks. Los van de herinneringen die zij op deze school hebben, spraken ze ook een aantal leerkrachten van toen en konden ze rekenen op mooie complimenten. Naomi: “Ze zeiden dat we mooie stappen richting werk hebben gemaakt. Dat is echt leuk om zoiets van je oude juf te horen!”

Voor de leerlingen van de school hebben ze ook nog een laatste boodschap: “Doe goed je best. Des te eerder ben je klaar met school en kun je net als ons gewoon lekker aan het werk.”