Abdelkader (roepnaam Appie) is jaren geleden vanuit Eritrea naar Nederland gekomen. Hij heeft al enige tijd een vaste woon- en verblijfplaats in Bladel en is daarmee inmiddels dus echte een Kempenaar.
Appie heeft op diverse afdelingen binnen KempenPlus werkervaring opgedaan. Zijn motivatie en inzet viel op. Na het afronden van de TalentPlus training was Appie toe aan een volgende stap.

Samen met collega Kim (accountmanager) is Appie op gesprek geweest bij Louis van Diessen, Teammanager Operations en Rene van Kemenade, vestigingsmanager binnen MCB in Hapert. MCB wilde namelijk graag in het kader van sociaal ondernemen iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden binnen locatie Hapert.
Het gesprek verliep heel goed en de mogelijkheden voor Appie werden goed besproken.  Louis en Appie kwamen er gedurende het gesprek achter fan te zijn van dezelfde voetbalclub. Dat geeft aan dat er een fijne informele sfeer hangt binnen MCB.
 
Begin dit jaar heeft Appie twee proefdagen gehad bij MCB. Daarna is besloten om hem door middel van een korte proefplaatsing van een maand hem een kans te bieden. Op deze manier kon MCB meer tijd en aandacht aan het inwerken besteden. Anderzijds kon Appie ook op zijn gemak wennen aan deze nieuwe omgeving en het nieuwe ritme.
De plaatsing loopt precies zoals we verwacht hadden. Appie laat namelijk zien dat hij elke dag netjes op tijd op het werk verschijnt en erg gemotiveerd en enthousiast is. Het werk maakt hij zich snel eigen en mengt zich goed onder de collega’s. Op vrijdagmiddag sluit hij ook graag aan bij de borrel.
 
Appie wil zich graag ontwikkelen binnen MCB om zo breder ingezet te kunnen worden. In overleg met MCB heeft KempenPlus Werkvloertaal ingezet. Werkvloertaal gaat er samen met MCB en Appie voor zorgen dat zijn taalniveau op de werkvloer verbetert waardoor hij sneller nieuwe taken aan kan leren of certificaten kan behalen. KempenPlus blijft nog enige tijd betrokken om te monitoren of alles goed blijft gaan vanuit beide kanten.
 
Gefeliciteerd Appie met je contract bij MCB!
 
En alle collega’s van MCB, bedankt voor het ontvangst met open armen van Appie en de mooie kans die hij geboden krijgt!