Hard werken, een ander helpen en kritisch op de momenten wanneer het nodig is. Dat is Ruud. Op zijn 20ste begon hij op de verpakkingsafdeling. Ook heeft hij in de loop van de jaren, door middel van een detachering, werkervaring opgedaan buiten KempenPlus. Maar uiteindelijk keerde hij terug en is hij inmiddels al ruim 5 jaar een vertrouwd gezicht binnen onze groenvoorziening in Bladel.

“Ik heb altijd wel leuke afdelingen gehad. Ik kon wel met iedereen goed overweg.”

Het werken in de buitenlucht heeft Ruud op moeten bouwen. Zo werkte hij in het begin twee dagen binnen en twee dagen buiten. Dat gaf hem de kans om te wennen. Ook kon hij op deze manier voor zichzelf de keuze maken wat hij het allerleukst vond. Aan de afdelingen en collega’s waar hij gewerkt heeft, lag het niet: “Ik heb altijd wel leuke afdelingen gehad. Ik kon wel met iedereen goed overweg.” vertelt hij.

Maar naast zijn werk in het groen heeft Ruud ook een actief privéleven. Hij is namelijk al jaren lid van AVR’69. Twee dagen in de week traint hij fanatiek. Hardlopen is zijn specialiteit. 400 meter, 800 meter of 1500 meter maakt hem niet uit. Enthousiast vertelt Ruud: “Ik heb zelfs al eens een halve marathon gelopen. Dat is 21,1 kilometer.” Hij vult aan; “En ik doe ook mee aan wedstrijden.”

In zijn categorie Specials (de categorie voor atleten met een motorische of verstandelijke beperking) heeft Ruud al een aantal medailles weten te winnen.

Na het sporten komt hij thuis. Ruud heeft zijn eigen appartement waar hij begeleid zelfstandig kan wonen. Dat gaat goed. De meeste taken kan Ruud zelf. Maar als het even niet lukt, kan hij terugvallen op de begeleiding. Dat geeft hem de veiligheid en zekerheid die hij nodig heeft. Twee keer per week eet hij samen met zijn medebewoners.

Het gaat goed op zijn werk, thuis vindt hij zijn weg, qua sport doet hij waar hij goed in is én hij heeft een fijne relatie met zijn Sari. De momenten dat ze samen zijn, zijn voor hun heel waardevol. Kortom; Ruud is een gelukkig man!