Jaaropgave TOZO

Als je in 2020 een Tozo-uitkering via KempenPlus hebt ontvangen, heb je hiervoor recent ook een jaaropgaaf 2020 ontvangen. Als je een partner hebt (gehad) tijdens de uitkeringsperiode heb je voor hem/haar ook een jaaropgaaf ontvangen.

De ontvangen Tozo-uitkering telt mee als inkomen over het jaar 2020 en/of 2021. De uitkering behoort tot het verzamelinkomen en telt mee voor het toetsingsinkomen voor de mogelijke aanspraak op een inkomensafhankelijke toeslag. Je moet de Tozo-uitkering dus als inkomen opgeven bij de belastingaangifte over het jaar 2020. Mogelijk betaal je hierdoor een hoger bedrag aan belasting dan wanneer je geen gebruik had gemaakt van de Tozo-regeling.

Heb je een partner en kent de gemeente je een aanvullende uitkering toe? Dan ontvang je beiden een deel van deze uitkering. Je moet de uitkering dan ook beiden opgeven bij de belastingaangifte. Mogelijk betaal jij of je partner hierdoor een hoger bedrag aan belasting dan wanneer je geen gebruik had gemaakt van de Tozo-regeling.

In de beschikking die je bij toekenning van de Tozo-uitkering heb ontvangen, kun je de bovenstaande uitleg terug lezen.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?