De talenten van … Els!

Els (60) is 21 jaar geleden gestart bij WVK-groep. Sinds de fusie in 2019 werkt ze bij KempenPlus. Ze vertelt: “Ik werk al 21 jaar hier en mijn doel is om hier mijn 25-jarig jubileum te vieren.” Dat doel is haalbaar voor Els : “Ik moet nog ongeveer 7 jaar werken tot mijn pensioen dus als mij in de tussentijd niets overkomt, haal ik het.”

In 2001 kwam Els min of meer per toeval bij WVK-groep terecht. “Ik kwam hier naar toe met mijn oudste zoon. Hij mocht hier stage lopen.” Na dat gesprek heeft Els aangegeven ook enthousiast te zijn om hier te komen werken. Door haar indicatie en de verschillende gesprekken die daarop volgden, kwam ze uiteindelijk in dienst. Nog steeds is ze blij met (nu) KempenPlus als werkgever. Door de jaren heen heeft ze ook het nodige meegemaakt. Zo heeft ze in 1,5 jaar tijd haar man en oudste zoon verloren. Dit was een moeilijke periode voor haar. Van haar werkgever heeft ze alle hulp en tijd gehad om dit te verwerken. Inmiddels is ze helemaal terug en gaat het goed met haar. “Ik ben een doorpakker. Dat heb ik ook wel vanuit huis meegekregen. Schouders eronder en gaan.” Haar band met de collega’s gaat verder dan alleen werk. Zo ziet en spreekt ze haar collega’s ook buiten werktijd. “We spreken wel eens af. Dan komen ze bijvoorbeeld bij mij thuis. Dat is altijd lachen, gieren en brullen.”

Tot 2 jaar geleden was ze gedetacheerd en is ze taxichauffeur geweest voor o.a. Munckhof Taxi B.V. Daar kijkt ze met een warm gevoel op terug. Van begin tot eind. “Ik moest voor die functie een chauffeurspas hebben. Daar heb ik toen ook een examen voor moeten afleggen.” Het praktijkgedeelte haalde ze in 2 keer. Voor het theoriegedeelte heeft ze 4 keer examen moeten doen voordat ze het haalde. “Toen het steeds niet wilde lukken met mijn theorie leek het bijna alsof het hele bedrijf in de weer was om mij te helpen. Vooral oud-collega Hanne heeft mij in die tijd erg goed geholpen.” Wat leuk om te weten is, is dat ze in haar tijd als taxichauffeur o.a. haar eigen collega’s naar het werk bracht en weer ophaalde. Dat ze nu terug is op grafische afdeling en de hele dag binnen zit, vindt ze prima: “Het werk wat ik nu doe, is veel minder stressvol voor mij. Ik vind het leuk en heb nu vaste tijden.”