Uit voorzorg sluit KempenPlus tijdelijk een productieafdeling vanwege een oplopend aantal coronabesmettingen op de betreffende afdeling. Op de afdeling werken op twee locaties in totaal 70 medewerkers, waarvan er vijf een positief testresultaat hebben gekregen. Daarnaast zijn er zes collega’s met gezondheidsklachten die nog in afwachting zijn van hun testresultaat.

De sluiting duurt in ieder geval tot en met maandag 2 november. De medewerkers van de afdeling zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. De overige afdelingen van KempenPlus werken gewoon door. Er zijn meerdere coronabesmettingen, maar dit betreft alleen individuele gevallen die geen aanleiding geven tot extra maatregelen.

Reeds in maart 2020, kort na de uitbraak van de eerste golf, is KempenPlus gestart met de eerste maatregelen. Deze zijn de afgelopen maanden continu geëvalueerd en indien nodig aangescherpt en uitgebreid door de directie en het coronateam. KempenPlus volgt hierbij de adviezen en voorschriften van de overheid (RIVM, GGD en Veiligheidsregio) om zo goed mogelijk te zorgen voor een veilige (werk)omgeving voor medewerkers, cliënten, klanten en partners.

Directeur François Baudoin: “We zagen het aantal besmettingen op de betreffende afdeling stijgen. Hoewel het onzeker is of de besmettingen op het werk zijn opgelopen en er ook geen sprake is van een cluster, willen we geen risico’s nemen. De gezondheid van onze medewerkers staat voorop.”