De talenten van … Joey!

Joey (23) is één van onze jongeren binnen KempenPlus. Voordat hij bij ons in dienst kwam heeft hij zo’n 2 jaar stage gelopen vanuit De Groote Aard. Inmiddels is hij een gewaardeerde medewerker binnen onze organisatie. “Ik vind het fijn bij KempenPlus. Je mag hier gewoon jezelf zijn ongeacht je afkomst, cultuur of beperking.” Hoewel hij er stoer uitziet, is Joey soms onzeker over wat andere mensen van hem denken of vinden. Hij vervolgt: “Maar hier is iedereen gelijk. Ik had niet geweten wat ik had gedaan als ik niet bij KempenPlus terecht kon.”

Hij heeft zich in de afgelopen jaren op een positieve manier weten te ontwikkelen. Door zijn aandoening is Joey gebaat bij structuur, duidelijkheid en regelmaat. In het verleden werd hij onrustig als iets voor hem onduidelijk was. Inmiddels heeft hij geleerd om rustig te blijven en naar zijn werkleider René te stappen. “René zegt mij wanneer ik het goed doe maar zegt het ook tegen mij als het beter kan. Dat is prettig werken.” Zijn werkdag is geslaagd als hij zijn werk goed kan doen en wat aanspraak heeft de hele dag door. En lacht hij: “Mijn werkdag is geslaagd als ik de baas trots gemaakt heb.”

Zorgzaam en behulpzaam zijn. Dat zijn Joey’s grootste talenten. Joey wil graag goed zijn voor de mensen om zich heen. Hij leeft daarom ook echt onder het motto: Wie goed doet, goed ontmoet. Zijn ouders zijn z’n voorbeelden. “Zij hebben zoveel met mij meegemaakt maar staan ondanks alles nog steeds voor mij klaar. Daar ben ik heel blij mee.”

Wat de toekomst brengt, laat hij rustig op zich afkomen. Hij wil daarin vooral zijn gevoel volgen. Zijn grote droom is om later zijn eigen onderneming te hebben in ijzer. “Dat zit in de familie. Als ik tijd heb, mag ik meehelpen. Ik leer steeds weer iets bij. Daardoor is mijn interesse gewekt.”