Het Juridisch Loket geeft eerste hulp bij juridische vragen.
De juristen van het Juridisch Loket helpen bij vragen over bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten, ontslag, huur, aankopen, uitkeringen en echtscheiding. Op www.juridischloket.nl vind je antwoord op de meest gestelde juridische vragen, tips en voorbeeldbrieven. Bedrijven, stichtingen en verenigingen kunnen met hun juridische vragen terecht bij andere instanties.

Persoonlijk juridisch advies
Als je een laag inkomen en weinig spaargeld hebt, geven de juristen ook persoonlijk juridisch advies. Bel gratis 0800-8020 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 17.00 uur). Of bezoek op iedere maandag tussen 13.30 – 15.30 uur het inloopspreekuur van Servicepunt Bladel van het Juridisch Loket aan de Raambrug 8 in Bladel. Onze juristen helpen je gratis. Een afspraak maken is niet nodig.

Inkomen en vermogen
Het Juridisch Loket kijkt voor persoonlijke hulp naar het inkomen en vermogen in 2021. Dat mag niet hoger zijn dan:

Alleenstaand

Gehuwd of samenwonend

Eenoudergezin met minderjarig(e) kind(eren)

Maximaal verzamelinkomen

€ 30.000

€ 42.400

€ 42.400

Maximaal vermogen

€ 31.340

€ 62.680

€ 31.340

Verwacht je dat het inkomen en vermogen in 2023 lager zijn dan deze bedragen? Of krijg je schuldhulpverlening of schuldsanering? Dan kun je ook bij het Juridisch Loket terecht voor persoonlijk juridisch advies.

Doorverwijzen
Als je te veel verdient of als het Juridisch Loket je vraag niet kan beantwoorden, verwijzen de juristen je door. Bijvoorbeeld naar een advocaat, mediator of gemeente.

Het Juridisch Loket wordt gefinancierd door het ministerie van Justitie en Veiligheid.