Twee statushouders, afkomstig uit Eritrea, zijn sinds enkele maanden aan het werk bij Borrenbergs Projectinrichting in Luyksgestel. Ondanks de taalbarrière zijn de twee snel opgenomen in het hechte team van werknemers.

Ad Borrenbergs Projectinrichting is een begrip in Luyksgestel en de wijde omgeving, en dat al ruim tachtig jaar. Voorman voorbereiding Twan Verdonschot, is bijna drie jaar werkzaam bij Borrenbergs. “Wij doen voornamelijk projectstoffering bij bedrijven. We slopen de oude vloeren eruit en voorzien ze van een nieuwe bovenkant. Daarnaast doen we aanverwante dingen zoals gordijnen. Borrenbergs is een echt familiebedrijf met zo’n vijftig mensen in dienst.”
 

Statushouders
Sinds september zijn er twee statushouders werkzaam bij Borrenbergs Projectinrichting. De mannen, beiden afkomstig uit Eritrea, kwamen na bemiddeling van KempenPlus in Luyksgestel terecht. “Wij zochten mensen en dan is één en één al snel twee. De mannen zijn twee weken op proef geweest en daarna gebleven”, vertelt Verdonschot. “Met name het sloopwerk is zwaar, maar geen moeilijk werk. Daar zijn ze mee begonnen.”
 

Taal
Verdonschot erkent dat de taalbarrière soms een struikelblok kan zijn. “Gelukkig spreekt één van de twee, Dawit, al redelijk goed Nederlands. En met handen en voeten krijg je het meestal wel uitgelegd”, lacht Verronselt. “Alleen ’s morgens in de bus, dan merk je dat er wat minder gebuurt wordt.”
 

Gemotiveerd
De twee mannen zijn in korte tijd helemaal geïntegreerd in het hechte team van Borrenbergs. “De jongens zijn gemotiveerd, en gemotiveerde mensen slagen altijd. Ze zijn er iedere dag, steken de handen uit de mouwen en zijn daarnaast ook nog eens leergierig. Een goede combinatie.” Over enkele weken komt er een derde statushouder bij op de werkvloer, deze keer afkomstig uit Syrië. “Qua taal zal het weer even wennen zijn, maar hij was in Syrië tegelzetter, dus hij kan wel met zijn handen werken.”
 

Verdonschot is enthousiast over zijn nieuwe collega’s. “Het is een bruikbare aanvulling op ons team. Ze werken netjes en secuur. Hun halfjaarcontract dat eerder dit jaar af liep, is meteen verlengd. Je ziet deze jongens iedere dag stappen maken; op werkgebied maar zeker ook op taalgebied. Dat is mooi om te zien.”

Heb je vragen over wat KempenPlus voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem contact met ons op via 0497-33 12 00 of stuur een e-mail naar info@kempenplus.com.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?