KempenPlus heeft al enkele jaren een warme band met Apotheek Bergeijk. Apotheker Brahm Thio is enthousiast, zowel over KempenPlus als over zijn werknemer Rik van Aaken.

“Ik ben al ruim tien jaar apotheker, en sinds vier jaar werkzaam in Bergeijk. Op termijn neem ik de apotheek over van Willem van Dam”, vertelt Brahm. “In de afgelopen jaren is er veel veranderd, voornamelijk op het gebied van logistiek en automatisering. Hierbij is er ook ruimte gekomen om bepaald werk uit te besteden.”

Nauwkeurig en geconcentreerd werk

Brahm had al eerder contact met KempenPlus gehad, wat ook resulteerde in twee (tijdelijke) aanstellingen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sinds anderhalf jaar werkt Rik van Aaken twintig uur in de week bij Apotheek Bergeijk. “Het werk dat Rik doet, met de robot, moet nauwkeurig en geconcentreerd gebeuren. Anderen zouden het wellicht snel eentonig vinden, voor Rik is het juist een hele fijne, gestructureerde manier van werken. Zo buig je zijn ‘beperking’ om in een kwaliteit. Dan heb je een win-win-situatie”, aldus Brahm.

'Ongeschoolde' krachten hebben de toekomst

Het werken met ‘ongeschoolde’ krachten, komt steeds vaker voor in de apotheekwereld. Brahm ziet daarom veel toekomst in de samenwerking met KempenPlus. “Zij hebben een groot bestand potentiele werknemers. Wij hebben een paar keer per jaar contact met een van de accountmanagers, zodat de lijntjes kort blijven en er snel ingespeeld kan worden op de mogelijke vraag naar personeel. Daarnaast doet KempenPlus al een soort van voorselectie, zij voelen feilloos aan wie er bij ons als bedrijf maar zeker ook binnen ons team zou kunnen passen.”

Voordelen als ondernemer

De samenwerking met KempenPlus levert sowieso veel op, volgens Brahm. “Naast het stukje maatschappelijke betrokkenheid, zijner veel voordelen als ondernemer. Er kleven minder risico’s aan, bijvoorbeeld als een werknemer ziek wordt. Daarnaast is het ook financieel aantrekkelijk. Het belangrijkste voor ons is toch, dat op deze manier iedereen een kans op de arbeidsmarkt krijgt.”

Heb je vragen over wat KempenPlus voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem contact met ons op via 0497-33 12 00 of stuur een e-mail naar info@kempenplus.com.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?