Het Juridisch Loket geeft eerste hulp bij juridische vragen.

De juristen van het Juridisch Loket helpen bij vragen over bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten, ontslag, huur, aankopen, uitkeringen en echtscheiding. Op www.juridischloket.nl vindt u antwoord op de meest gestelde juridische vragen, tips en voorbeeldbrieven. Bedrijven, stichtingen en verenigingen kunnen met hun juridische vragen terecht bij andere instanties.

Persoonlijk juridisch advies

Als u een laag inkomen en weinig spaargeld heeft, geven de juristen ook persoonlijk juridisch advies. Bel gratis 0800-8020 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 17.00 uur). Of bezoek het inloopspreekuur van Servicepunt Bladel van het Juridisch Loket, Markt 4 in Bladel. Onze juristen helpen u gratis. Een afspraak maken is niet nodig.

Inkomen en vermogen
Het Juridisch Loket kijkt voor persoonlijke hulp naar het inkomen en vermogen in 2021. Dat mag niet hoger zijn dan:

 AlleenstaandGehuwd of samenwonendEenoudergezin met minderjarig(e) kind(eren)
Maximaal verzamelinkomen€ 30.000€ 42.400€ 42.400
Maximaal vermogen€ 31.340€ 62.680€ 31.340

Verwacht u dat het inkomen en vermogen in 2023 lager zijn dan deze bedragen? Of krijgt u schuldhulpverlening of schuldsanering? Dan kunt u ook bij het Juridisch Loket terecht voor persoonlijk juridisch advies.

Doorverwijzen
Als u te veel verdient of als het Juridisch Loket uw vraag niet kan beantwoorden, verwijzen de juristen u door. Bijvoorbeeld naar een advocaat, mediator of gemeente.

Het Juridisch Loket wordt gefinancierd door het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?