Het Juridisch Loket geeft eerste hulp bij juridische vragen.

De juristen van het Juridisch Loket helpen bij vragen over bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten, ontslag, huur, aankopen, uitkeringen en echtscheiding. Op www.juridischloket.nl vindt u antwoord op de meest gestelde juridische vragen, tips en voorbeeldbrieven. Bedrijven, stichtingen en verenigingen kunnen met hun juridische vragen terecht bij andere instanties.

Persoonlijk juridisch advies

Als u een laag inkomen en weinig spaargeld heeft, geven de juristen ook persoonlijk juridisch advies. Bel gratis 0800-8020 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 17.00 uur). Of bezoek op iedere maandag tussen 13.30 – 15.30 uur het inloopspreekuur van Servicepunt Bladel van het Juridisch Loket aan de Raambrug 8 in Bladel. Onze juristen helpen u gratis. Een afspraak maken is niet nodig.

Inkomen en vermogen
Het Juridisch Loket kijkt voor persoonlijke hulp naar het inkomen en vermogen in 2021(externe link).(externe link) Dat mag niet hoger zijn dan:

 

Alleenstaand

Gehuwd of samenwonend

Eenoudergezin met minderjarig(e) kind(eren)

Maximaal verzamelinkomen

€ 30.000

€ 42.400

€ 42.400

Maximaal vermogen

€ 31.340

€ 62.680

€ 31.340

Verwacht u dat het inkomen en vermogen in 2023 lager zijn dan deze bedragen? Of krijgt u schuldhulpverlening (externe link)of schuldsanering(externe link)? Dan kunt u ook bij het Juridisch Loket terecht voor persoonlijk juridisch advies.

Doorverwijzen
Als u te veel verdient of als het Juridisch Loket uw vraag niet kan beantwoorden, verwijzen de juristen u door. Bijvoorbeeld naar een advocaat, mediator of gemeente.

Het Juridisch Loket wordt gefinancierd door het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?