“Een buddy werkt!” voor 50-plussers in de Kempen

Ondanks hun brok levenservaring en sterke arbeidsethos, hebben veel 50-plussers moeite met solliciteren in onze snel veranderende arbeidsmarkt. Afgezien van de nieuwe sollicitatietechnieken, komen veel 50-plussers bij de eerste selectie al snel in het ‘verkeerde bakje’ terecht omdat ze te oud zouden zijn. En dat zonder iemand gesproken of gezien te hebben.

Om 50-plussers te ondersteunen is hun zoektocht naar een baan zijn we in de Kempen mee gaan doen met het succesvolle programma uit de 04Werkt-regio “Een buddy werkt!”. In dit programma ontmoeten werkzoekende 50-plussers en werkgevers elkaar. Een werkgever is gedurende twaalf weken sparringpartner voor een werkzoekende 50-plusser. Een buddy deelt belangeloos zijn of haar kennis, ervaring en contacten. En geeft adviezen en tips waarmee de werkzoekende zich beter kan profileren op de arbeidsmarkt. Het doel is duidelijk: het vergroten van de kansen op werk, ondanks de leeftijd van de werkzoekende.

De Kempen buddy’s die meedoen halen energie uit het helpen en coachen op weg naar werk. Uit eerdere projecten blijkt dat de buddy’s hun deelname als verrijking zien: het is niet alleen leerzaam, ook het eigen netwerk wordt uitgebreid.  Aangezien het bij de Kempenaren in de genen zit elkaar te helpen, is het buddyproject bij uitstek geschikt voor de Kempen.

Wat de persoonlijke drijfveren van de eerste lichting Kempen Buddy’s waren kunt u lezen in onderstaande quotes van de buddy’s die zijn gepromoveerd naar de status van Buddy Partner de Kempen!

UWV medewerkers
Logo partner Buddy werkt

Heb je vragen over dit maatschappelijk waardevolle project
neem dan contact op met Frank Brackel (frank.brackel@uwv.nl / 061134939).

De Kempen buddy's zijn:

Logo Luxlight

Pieter Bax:
“Dit buddyproject voor een werkzoekende 50-plusser past echt goed in de Kempen! Elkaar zien en vooruithelpen is hier immers heel gewoon”

- - -

Logo De Kort HR Support

Johan de Kort:
“Ik doe mee met dit buddyproject omdat gemotiveerde oudere werknemers soms maar een klein beetje hulp nodig hebben om wél aan de slag te komen. We kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen. En wie goed geholpen wordt, is een ambassadeur voor het leven.”

- - -

Logo Roosen Industries

Nicol Brom:
“Betekenisvol kunnen zijn voor een ander draagt bij in inspiratie en verrijking in een leven lang leren en ontwikkelen, zowel voor de werkzoekende als de buddy. Daarom ben ik graag buddy voor een werkzoekende 50-plusser.“

- - -

Logo Joriszorg

Carina Verbunt:
“Voor mij is de belangrijkste drijfveer om mee te doen als Kempenbuddy omdat we samen het verschil maken!”

- - -

Logo QLF Brands

Erik Jansen:
“Dit 50-plus buddyproject spreekt mij aan omdat ik het een mooi maatschappelijk initiatief vind waar ik hopelijk iets aan kan bijdragen."

- - -

Logo Ton Wouters Klantwaarde

Ton Wouters:
“Dit buddyproject past echt in de Kempen omdat de Kempen bekend staat als een regio met mooie samenwerkingen en initiatieven. Door krachten te bundelen kunnen wij ons steentje bijdragen om de 50-plus werkzoekenden te ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Hiervoor wil ik graag mijn kennis en netwerk inzetten om te helpen. SAMEN STERK, STERK SAMEN”

- - -

Logo

Kees Luijbregts:
“50-plussers brengen een brok ervaring én enthousiasme mee: absoluut de moeite om aan boord te halen!”  

- - -

Logo

Maickel Rooijakkers:
"Iedereen die wil verdiend het om mee te doen"

- - -

Logo

Martijn Buijtels:
"Als ondernemer wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de maatschappij, dat doen we op vele manieren maar hoe mooi is dat via dit Buddy project."

Hans van der Marck:
“Mooi en uitdagend om samen te denken in oplossingen en grenzen op te zoeken buiten de comfortzone om bestaande kennis niet verloren te laten gaan”

Logo Jasno

Jeroen Hermans:
“Geen talent onbenut laten”

- - -

Logo Luxlight

Adriaan Burgmans
“Dit buddyproject past echt in de Kempen omdat we in de Kempen écht om elkaar geven”

- - -

Logo Spinoza

Antoinette Kuijken
“Samenwerken is de sleutel tot succes!”

- - -

Logo Van Huijgevoort Groep

Ard van de Huijgevoort
“Voor mij is de belangrijkste drijfveer om mee te doen als Kempenbuddy om mensen die graag willen werken te helpen waar ik kan”

- - -

Hans Westendorp

Hans Westendorp:
“Iemand zonder moeite kunnen helpen….. dat wil toch iedereen”

- - -

Logo UWV

Carin Sengers:
“Ik ben graag buddy voor een werkzoekende 50-plusser omdat twee meer weten dan één“

- - -

maaiCOACH

Maaike van Buul:
“Natuurlijk talent, is wat geen (leeftijds)grenzen kent. Samen op reis, vanuit het hart, maakt ons samen wijs."

- - -

Logo

Hetty van der Hamsvoort:
"Gemotiveerde werkzoekenden hebben nét dat opstapje en klein beetje hulp nodig. Daarom ben ik graag buddy bij dit mooie project.”

- - - 

Anouk Paradiso:
“Het geeft veel voldoening om een gemotiveerde werkzoekende te kunnen helpen, door slechts wat tijd vrij te maken om met degene te sparren en deze een luisterend oor te bieden.”

- - - 

Davy Jansen:
“Ook voor dertigers kun je samen met je buddy de rekensom 1+1=3 gemaakt krijgen!”
- - - 

                                                                                                     
 
 
 
 
 
 
Cees van de Zande:
“Het Kempen Buddy traject sluit perfect aan bij onze slogan Samen Succesvol Veranderen. Als buddy help ik de 50-plus werkzoekende graag om met een frisse, andere blik te kijken en nieuwe kansen te ontdekken én te grijpen."
- - - 
 

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?