Bij de aanvraag is beoordeeld of je recht hebt op een uitkering en wat de hoogte ervan is. Wijzigt er iets in je situatie, dan kan dit gevolgen hebben voor je uitkering. Het is daarom belangrijk om wijzigingen altijd en direct door te geven aan KempenPlus.

Als je een uitkering ontvangt, dan is beoordeeld dat je daar recht op hebt. Ook de hoogte van je uitkering is beoordeeld. Wijzigt er iets in je situatie? Dan kan het zijn dat de hoogte van je uitkering ook verandert. Of misschien moet de uitkering zelfs worden stopgezet. Het is daarom belangrijk om wijzigingen meteen aan KempenPlus door te geven.  

Je situatie verandert

Er kunnen allerlei dingen in je leven veranderen. Bijvoorbeeld:

  • Je gaat verhuizen.
  • Er komt iemand bij je wonen of er vertrekt iemand op je adres.
  • Je krijgt een baan en daarmee inkomsten,
  • Je kinderen gaan werken of naar school of zijn daarmee gestopt.
  • Je krijgt een baby.
  • Je ontvangt een erfenis of wint een prijs.
  • Je verblijft tijdelijk niet op je adres, bijvoorbeeld vanwege vakantie.

Dit zijn een aantal veranderingen die invloed kunnen hebben op (de hoogte van) je uitkering. Daarom ben je verplicht om deze meteen aan ons door te geven. Dat is geregeld in de inlichtingenplicht die aan je uitkering is verbonden. Als je dit niet correct, volledig of tijdig doet, pleeg je mogelijk fraude.

Als je twijfelt of je iets moet doorgeven, neem dan contact op met je inkomensconsulent. Hiermee kun je problemen voorkomen!

Twijfel je of je een wijziging moet melden?
Neem voor de zekerheid contact met ons op en voorkom problemen!

Een wijziging melden

Elke wijziging die van invloed kan zijn op je uitkering, moet je aan ons melden. Je hebt een overzicht ontvangen met wijzigingen die je altijd moet doorgeven.

Wijzigingen geef je door via het formulier dat je kunt downloaden op de pagina formulieren.

In bepaalde situaties is het nodig dat je iedere maand de informatie aanlevert. Indien dat voor jou geldt, stelt je inkomensconsulent je hiervan op de hoogte.

Lukt het niet met het downloaden of invullen? Neem dan contact op met je inkomensconsulent.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?